PKK'ya çok ağır darbe! 270 terörist öldürüldü

Güvenlik güçlerinin düzenlediğini başarılı operasyonlarla PKK'ya haziran ayında da göz açtırılmadı.

GİRİŞ 04.07.2017 15:57 GÜNCELLEME 04.07.2017 16:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri kararlı mücadelesini sürdürüyor.

PKK'YA GEÇİT YOK

Şehir merkezi ya da kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, örgüte yönelik yaz ayında da yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.

Kış ve bahar aylarında kırsalı PKK'ya dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurdu.

270 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, terör örgütü PKK mensuplarının 1-30 Haziran'daki saldırılarında 23 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bir öğretmenin yaşamını yitirdiği terör saldırılarında, 2 kişi yaralandı. Operasyon ve terör saldırılarında yaralanan 48 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzuruna yönelik hain saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK'ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi. Haziran ayında yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 270 teröristi etkisiz hale getirildi.

118 MAĞARA İMHA EDİLDİ

Güvenlik güçlerince ülke genelinde haziranda düzenlenen operasyonlarda, bir tanksavar füzesi, 15 roketatar, 14 makineli tüfek, 2 havan, 118 piyade tüfeği, 6 keskin nişancı tüfeği, 40 av tüfeği ve 480 el bombası ele geçirildi, 74 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ayrıca 4 bin 640 kilogram amonyum nitrat, 680 tüp, 44 havan mühimmatı, 798 roketatar mühimmatı, 60 bombaatar mühimmatı, 10 mayın, 30 bin 900 silah mühimmatı ile patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda kablo ve fünye ele geçirildi. Terör örgütü mensuplarınca kullanılan 118 sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi.

MEHMETÇİK KATO DAĞI'NDA DESTAN YAZIYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir komutasında 19 Nisan'da terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon haziranda da devam etti.

Operasyonda, 782 muhtelif tipte silah, 422 bin 477 mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 80 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Kato Dağı'nda tespit edilen mağara sayısı 112'ye ulaştı.

YORUMLAR 10
  • A. İhsan Özdemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslanlarımız pençeyi vurdu bir kere, kimmiş bu PKK canileri eşkıya! Allah'ın canileri koruduğunu gören var mı? cinayet işleyenler eninde sonunda bu yolda gider. Ama Allah acele etmez. Allah asker ve polislerimize güç versin! Şu Kandil de artık bitmeli. Gazeteciler Kandil'in yolunu buluyorsa MİT de bulabilmeli ve bu alçaklara suikastler yapmalı. Hatta Amerika'da ve Avrupa'da da bir kaç deli bulup bunlara suikast yapmalıyız. Bir kaç bomba patlasın bakın nasıl suçlu teröristler teslim ediliyor. Avrupalının ve Amerikelının canı tatlıdır. canı tadlı olana bir acı tattırmak lazım. Cumhurbaşkanına suikastı savunanların önüne de bu tabloyu koyuvermek lazım
    Cevapla
  • tora 6 yıl önce Şikayet Et
    son pkk lı ölene kadar devam...
    Cevapla
  • Ercan KAYA 6 yıl önce Şikayet Et
    adamsınızzzzzzzzzzzzzz
    Cevapla
  • Hayy 6 yıl önce Şikayet Et
    Çökmez ama darbe alır, yurtiçinde 20000 yurtdışında 50000'e yakın eğitim altındaki PYD'liler dahil mevcudu var. Yurtiçinden katılım sıfıra yaklaştı. Akademisyen,basın mensubu, siyasi, yerel idareler ve siyasi partilerdeki desteği keser, yargıyı da güvence altına alıp Fetöcülerden arındırabilirsen o vakit gerçekten bitmiş olur. Teröristle mücadele başarılı, terörle mücadelede yeni yeni başarı gelmeye başladı ancak daha zamanı var. Asla 1 adım geri olmamalı.
    Cevapla
  • HodrimeydanERDEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Erdem boş konuşma elbette şehit vermek istemeyiz ama teröristler bombalı saldırı veya sniperla kalleşçe vuruyorlar bizi göğüs göğüse indiremezler bunu beynine sok suyu sabuna dokunmadan hanımevladı gibi çayını yudumlayıp yorum yazarak olmuyor bu işler erdem buyrun imkanın varsa 4 aylık eğitimin ardından sende çık teröristlerle çatış ozaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin