PKK'da büyük çözülme: Toplu halde teslim oldular

TSK, Mardin Kızıltepe’de bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin, Şırnak Silopi’de ise 5 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

PKK'da büyük çözülme: Toplu halde teslim oldular
PKK'da büyük çözülme: Toplu halde teslim oldular
GİRİŞ 26.07.2017 12:29 GÜNCELLEME 26.07.2017 12:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, Van Gürpınar’da devam eden operasyonda tespit edilen bir mağara içerisinde bir kilogram amonyum nitrat, bir adet güneş paneli, bir adet akü, üç adet Kürtçe İncil, iki adet Hristiyanlıkla ilgili kitap, 100 kilogram gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi. Bingöl Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Diyarbakır Sur ve Kulp ilçelerinde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette iki adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Ağrı Tutak’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 42 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, Bingöl Yayladere’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde bir adet anti-personel mayını, bir adet araç telsizi, bir adet el telsizi, bir adet gece görüş dürbünü, 60 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 20 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Mardin Kızıltepe’de bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak Silopi’de ise Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha once komünist ateist ve surekli israil bizim kardesimiz ermeniler kardesimiz. Simdi inciller. Islam ve Turkiye dusmani ne varsa iclerine aliyor haclinin boluculeri. Kürtlerin icinden 30 yil destek bulmasi katilim olmasi gercekten sasirtici. Osmanli doneminde ayni topraklarda yasayan halklar 1. Dunya savasindan hemen once ingilizler tarafindan irkcilik la kasinmaya baslandi artarak devam etti. Islam halklari bulunduklari uykudan ve iclerindeki hainlerden bir kurtulsa ırk nedir insanlar sari siyah beyaz hepsi bir islam a gore hepsi ademden gelme kardes ama angut olursan haclilar eline bir testere verir bindigin dali keaersin.
    Cevapla
  • Balkanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    sıkışmış kaçamamış,aç kalmış veya başka bir plan vardır bunlar yoksa teslim olmazlar.İyi araştırmak lazım,zaten büyük darbe diyorlar 3-4 terörist ölüyo ,büyük çözülme diyorlar 4-5 terörist teslim oluyo .f16 lar kalkıyo 2-3 terörist ölüyo anlamadım ,bataklık kurumadan sivrisinek bitmez.Suriye ırak düzelmeden ve arkasındakiler çekilmeden,bırakmadan tam bitmez,ama yinede Allah devletimize milletimize zeval vermesin,bundan çok daha kötü günlerden(hendek vs.) bu günlere geldik.
    Cevapla
  • zekaha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    azımsamamak lazım son bir yıl bakarsanız daha iyi anlarsınız çözülme ne demek ya bitecek ya bitecek kararlılık bu işi bitirir yeterki asker bi strateji oluşturup onları onlardan önce hesaplayabilen tam donanımlı bir birim kursun yeter bak nefes allabiliyolarmı olay dosyalarını inceleyin bütün doğuda 30 yıldır aynı yerlerde pknın hareket ettiğini ve askerin hiç girmediği yerleride görürsünüz tecrübe isth. hrkt.
    Cevapla
  • recep 6 yıl önce Şikayet Et
    toplu halde 5 kisi saka gibi...
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    ermeni bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!