ABD orayı da cehenneme çevirecek!

Suriye’de taraflar artık kartlarını açık oynarken İdlib’deki yaşananlar “Suriye’de yeni Musul” korkusunu gündeme getiriyor.

ABD orayı da cehenneme çevirecek!
ABD orayı da cehenneme çevirecek!
GİRİŞ 05.08.2017 11:07 GÜNCELLEME 05.08.2017 22:13
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Birleşik bir yapılanma olan Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) ile ülkenin büyük gruplarından Ahraru’ş Şam arasında yaşanan çatışma süreci şimdilik bitse de ABD HTŞ’nin içindeki eski Nusra Cephesi savaşçılarını bahane ederek İdlib’e saldırı işareti verdi.

Kuşatma altındaki bölgelerden ve çatışma alanlarından çıkarak İdlib'e gelen yüz binlerce iç mültecinin son sığınağı olan İdlib’e saldırı ağır insani dramların yaşanması anlamına geliyor. Öte yandan İdlib’de ana ağırlık HTŞ’de olsa da tek grup HTŞ değil. Bölgede Ahraru’ş Şam, Ceyş’ül İzze, Ceyş’ül Nasır, Ceyş’ül Cünne, Feylaku’ş Şam gibi muhalif gruplar da varlığını sürdürüyor.

TELAFER'İ YAKACAKLAR

Musul ve Rakka’yı DEAŞ teröründen temizleme iddiasıyla yakıp yıkan Amerika, Irak ordusu ve Haşdi Şabi teröristleri gözünü Türkmen yurdu Telafer’e dikti. Amerika’nın iki günde yaptığı bombardımanda 30 sivil hayatını kaybetti. İç savaş öncesi 600 bin sivilin yaşadığı Telafer son saldırılarla hayalet kente döndü.

Musul ve Rakka’yı harabeye çeviren ABD güçleri ve müttefiki terör örgütleri Telafer’e saldırı başlattı. Telafer’e 2 günde atılan bombalarla 30 sivil hayatını kaybetti. Nüfusunun tamamı Türkmenlerden oluşan Telafer kenti Irak’ın Suriye’ye açılan kapısı olma özelliği taşıyor. 600 bin nüfusa sahip Türkmen kenti büyük oranda boşaldı.

 

 

 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 49
  • Yusuf66 6 yıl önce Şikayet Et
    YÂRABBİ bu kâfir topluluğa fırsat verme onların planını boşa çevir ve onları hezimete uğrat. Nerdesin ey Türkiyem eey küçük muhammedler yetişin ümmet ne hale geldi bakın görün şu müslümanların haline daha neyi bekliyoruz savaşalım kâfirlerle artık dayanacak halimiz takadımız kalmadı.
    Cevapla
  • İncirlik 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye sınırlar açık incirligi konyayı hatta malatyayı kullanıyorlar natodayiz silah anlaşmaları diğer açık.gizli anlaşmalar suruyle birde abd den şikayet ediyoruz suriyede müslümanları bombalayan uçakların kaçı müslüman ülkemizden kalktı sorgulayan var mi incirlik bosalsin
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, Suriye'nin bütün Akdeniz sahillerini kontrolü altına aldı ve böylece ABD’nin, Erbil'deki askeri üssünü bir koridorla Akdeniz'e açabilmesi için ABD’yi Hatay üzerinden geçmek zorunda bıraktı. Yani Hatay ABD terör ordusunun yeni hedefi. ABD terör ordusu İdlib’i işgal ederse Hatay sınırına dayanmış olur. Bu yüzden İdlib’i, Hatay’ı savunur gibi savunmak zorundayız.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten amerıkanın ıstedıgıde bu bombalayarak burdakı ınsanları goce zorlamak sonrada buraya kendıne baglı mılıs olsun topluluk olsun onları yerlestırmek tabı amerıka ıdlıbe askerı olarak gırermı gırmez pyd askerlerını sokar sonrada kıyamet kopar işte bız sınırımızın dıbındekı olayları nıye ızlıyoruz bılmıyorum sonucta bızım sınırımızda olan seyler amerıka ve rusyadan cok bızı ılgılendırır sınırlarımızda bıze tehdıt cok unsur var
    Cevapla
  • bedrettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...