Askeri konvoyun geçişi sırasında patlama!

Batman'da teröristler tarafından yola döşenen El Yapımı Patlayıcı'nın (EYP) askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılması sonucu ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu.

GİRİŞ 12.08.2017 11:07 GÜNCELLEME 12.08.2017 13:12
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü karakolu ile Sason ilçesi Kilimli köyü kırsalında operasyona giden askeri konvoya EYP'li saldırı düzenlendi. Seyir halindeki konvoy, teröristler tarafından daha önce yola döşenen EYP'li saldırıya uğradı. Hain saldırıda ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu.

Olayın ardından bölgeye gönderilen takviye birlikler çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

VALİLİK: 1 UZMAN ÇAVUŞ VE 1 UZMAN ONBAŞI ŞEHİT OLDU

Batman Valiliği, 2 askerin şehit olduğu patlamanın bu sabah saat 07.45 sıralarında Sason ve Kozluk ilçeleri arasındaki Acı Tepe bölgesinde meydana geldiğini, şehitlerden birinin uzman çavuş birinin de uzman onbaşı olduğunu açıkladı. Patlayıcının araziye basma düzenekli olduğunun değerlendirildiği belirtilen Batman Valiliği'nin yazılı açıklaması şöyle:

"İlimiz Sason- Kozluk ilçeleri ara hattında başlayan ‘Şehit Uzman Jandarma Ali Gülnar-7 Operasyonu’nda 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü icra edilen temas araması faaliyetinde emniyet için görevlendirilen Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı personelinin Acı Tepe bölgesinde basma düzenekli olduğu değerlendirilen el yapımı patlayıcıya saat 07.45 sıralarında basması sonucu bir jandarma uzman çavuşumuz ve bir jandarma uzman onbaşımız olmak üzere iki askerimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır dileriz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 53
  • ZaZa 6 yıl önce Şikayet Et
    Çavuş oğlu tarih vermiştiNisanda bitecek drmişti ama öyle görünmüyor Halkı nereye kadar kandıracaklar saltanatları için Daha nekadar canlar yanacak Rabim bizlere yardım etsin
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hehe osman pamukoğlunu gördük.refarandumda hain hdp ve hain cahepe yle bir olan pamukoğlu.Oda hain çıktı.
    Cevapla
  • Kazim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi sızması ve yapanlar halkın içine karışmış anlaşılan
    Cevapla
  • 72 batman 6 yıl önce Şikayet Et
    askeryenin içinde bilgi sızmasa nasıl bilesekler osate asker ordan gececek .......bence bölge halkını suçlamaya gerek yok devletin işin deki hayin ler temizlenmeli .. ..
    Cevapla
  • Mardili 6 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun pkk allahım köklerini kazısın inşallaj
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!