Mete Yarar: Hançer harekatının ön safhası başladı!

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği Suriye’deki PYD’ye yönelik harekatın ön safhasının başladığını söyledi.

Mete Yarar: Hançer harekatının ön safhası başladı!
Mete Yarar: Hançer harekatının ön safhası başladı!
GİRİŞ 15.08.2017 09:28 GÜNCELLEME 15.08.2017 09:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkan Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada, Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’deki terör oluşumu projesinin kalbine sokulan hançerin yeni hamlelerle genişletilmesinde kararlı olduklarını söyledi.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

Erdoğan’ın, “Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak” sözlerinin ardından da gözler Suriye’ye çevrildi.  Mete Yarar, Türkiye’nin tüm hazırlıkları yaptığını ancak harekatın başlangıç tarihini boş bırakıldığını belirtti.

Yarar, bu kapsamda silahlı İHA’lar başta olmak üzere terör noktalarına nitelikli yıpratma operasyonlarının başladığını belirterek, “Bu tip operasyonlar sadece Afrin için yapılmaz. Eğer Suriye’de bir operasyon yapılması düşünülüyorsa ve bu PKK ve PYD gibi Suriye, Irak ve Türkiye’nin içerisine yayılmış bir yapısıysa, operasyon için bütün fonksiyonlar düşünülür. Yani Türkiye’deki PKK’nın yapacağı eylemlere de, Irak tarafından yapılacak saldırılara da Suriye sınırında da hazırlık yapılması gerekir” dedi.

EN ZOR OLAN KISIM

Yarar, Afrin bölgesindeki terör unsurlarının temizlenmesinin farklı farklı yerlerde yansımaları olacağını belirterek buna karşı hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Bu hazırlıkların askeri, siyasi ve diplomatik hazırlıklar olarak sıralandığını kaydeden Yarar şöyle devam etti: “Bu üç boyutun da sürdüğünü düşünüyorum. En zor olan kısım diplomatik kısmı. Bu tür operasyonlarda başlangıç zamanı hiçbir zaman belirtilmez. Ben Türkiye’nin her şeyi tamamladığını ama harekat zamanını boş bıraktığını düşünüyorum. Benim gördüğüm Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduğu gibi nitelikli yıpratma yani silahlı İHA’lar, topçu ve tank atışlarıyla hedefler etkisiz hale getiriliyor. Bu aslında harekatın bir safhasıdır. Bunlar bir operasyon sırasında terörist unsurların gücünün kırılması için yapılıyor.” 

KARAR

YORUMLAR 12
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim müslüman ordumuzu ve mücahid leri korusun ve muzaffer eylesin Amin.
    Cevapla
  • Bitlis Ahlat'lı 6 yıl önce Şikayet Et
    Fıratı'ın Kılıcını yapamıyorsak Fırat'ın suyunu keselim bari de işe yarasın.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    hayirlisiyla baslayalim ins. icerde bu operasyonlari durdurmaya calisan o kadar hain varki, asker icindeki arinma hizla tamamlanmali ihanetlerle enerjimiz bosa gidiyor, Rabbim bu milleti aslina dondur, hakettigi sanli serefli donemlere ulastir. amin
    Cevapla
  • Oguz Boylu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı uğurlu olsun. Allah ordumuzu MUZAFFER KILSIN.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen ordumuza milletimize güç kuvvet ver, hainlere ve kafirlere fırsat verme. Onları sen rezil ve zelil eyle
    Cevapla
  • bora 6 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"