Çocuklar sabah namazıyla buluştu

Sabah Namazı Devrimi dördüncü yılına büyük bir coşku ile başladı.

GİRİŞ 30.10.2017 10:17 GÜNCELLEME 30.10.2017 10:21

Gençler ve çocukların sabah namazı için bir araya geldiği programda 300 çocuğa çeşitli hediyeler verildi. Program boyunca çocukların yaşadığı heyecan ve sevinç görülmeye değerdi.

"Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında, gençler ve çocuklar, Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camii’nde buluştu.  Gençler arkadaşlarıyla çocuklar ise aileleriyle sabah erken saatlerde Mihrimah Sultan Camisi'ne geldi.

Cemaate katılıp namaz kılan ve dua eden gençler ile çocuklara, namazın ardından caminin avlusunda kitap, kırtasiye ve oyuncaklardan oluşan hediye paketleri dağıtıldı.

“Karanlıktan mutlaka aydınlık çıkacaktır”

Hediyelerin dağıtımı öncesinde topluluğa hitap eden Gazeteci Yazar Adem Özköse, umudun her daim diri tutulmasına dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Kardeşler, şuanda gençlerle ve çocuklarla dolu olan bu Mihrimah Sultan Camii, tek parti döneminde samanlığa çevrilmişti. Ama bakın şuanda yıllar geçti ve bu cami sabah namazında gençler ve çocuklarla doldu taştı. Şu olay bile bize her daim umudumuzu korumamız gerektiğini, günün birinde karanlıktan mutlaka aydınlık çıkacağını gösteriyor.”

“Evler imar edilmeden toplumu imar edemeyeceğiz”

Günahsız çcuklarla beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ise, “Anne ve babaları bir hakikate çekmek istiyorum. Yeryüzünün her yerinde sıkıntılar var fakat biz hiç olmazsa gelin evlerimizi Hz. Nuh’un gemisine çevirelim. Evlerimizi artık televizyonun, telefonların, internetin hâkim olduğu şu evlerden Kur-an’ın hâkim olduğu evlere geri çevirelim. Kendi evlerimizi imar etmezsek toplumuzu imar edemeyeceğiz.” diye konuştu. 

Sabah Namazı Devrimi’nce düzenlenen namaz buluşmalarının amacı, 6-14 yaş grubundakilere sabah namazını camilerde kılma alışkanlığı kazandırmak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu