Türkiye harekete geçti! Yardım yağıyor

Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen deprem sonrası Türkiye hem karadan hem havadan harekete geçti.

GİRİŞ 13.11.2017 15:49 GÜNCELLEME 13.11.2017 16:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen deprem nedeniyle bir adet A400-M nakliye uçağı, yardım malzemesi, kurtarma araçları ve AFAD/Sağlık Bakanlığı personeli ile 11.05'te bölgeye intikal etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dünkü depremde zarar gören insanlara yardım etmek maksadıyla bölgeye, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı A400-M nakliye uçağı gönderildi.

Saat 11.05'te bölgeye intikal eden uçakta, yardım malzemesi, kurtarma araçları ve AFAD/Sağlık Bakanlığı personeli bulunuyor.

 

 

ERDOĞAN: 50 TIR HABUR'DAN GİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Irak ve İran'ı etkileyen depremle ilgili konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"(İran-Irak sınırındaki 7,3'lük deprem) Dün gece Kuzey Irak'ta meydana gelen depremden dolayı başta bölgedeki kardeşlerimiz olmak üzere tüm Irak ve İran halkına geçmiş olsun diyorum, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Felaketin hemen ardından ilgili kuruluşlarımızı bölgeye sevk ettik. AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz şu an arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar ve bunun yanında da AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonunda 50 TIR'lık yardım konvoyu, Habur'dan Irak'a şu an giriş yapmış bulunuyor.

Ayrıca ilaç, battaniye, çadır gibi acil ihtiyaçlar noktasında gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Türkiye zaten bu tür zor durumlarda, zor zamanlarda, her zaman bölgedeki kardeşlerinin yanında yerini almıştır. Tüm kurumlarımıza, gereken yardımların süratle ivedilikle ulaştırılması, ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması hususunda da gerekli talimatlar verilmiştir. Temennimiz ve duamız can kayıplarının sayısının daha da artmaması istikametindedir.

KIZILAY BAŞKANI KONUŞTU

Irak’ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı’na gelen Türk Kızılayı Genel Başkan Dr. Ekrem Kınık, “Bugün 33 tırla 10 afet aracıyla ve 98 personelle yaklaşık 3 bin çadır, 3 bin ısıtıcı, 10 bin battaniye, 10 bin yatak ve gıda malzemelerinden oluşan insani yardım malzemelerini Süleymaniye'ye doğru götürüyoruz” dedi. 

YORUMLAR 13
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc kabul etsin inşaAllah
    Cevapla
  • kobra 6 yıl önce Şikayet Et
    bu hüzünlü günde hangi millet,ten olursa,olsun,bir,birine,yardima,kosarlar,bazi,yorumcular,yanlis yoru m,yapmaktadirlar,bugun,bana,yarin,sana,derler,irak,halki,dusmanimiz,degil,komsu,olarak,elbet,yardim elimizi,uzatacagiz,mutlu,ya,demekki,havaalanin,pistlerini,gormemis kobra,42,
    Cevapla
  • Mutlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Havalanı dikkatinizi çektimi? Uzay mekiği için mi yaptınız da bu kadar geniş bir pist
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş uçakla helikopteri karıştırıyor :)
    Cevapla
  • vay 6 yıl önce Şikayet Et
    sen ilk defamı havaalanı görüyon uçağa binersen binmeden önce bir etrafına bak arka taraflara uçak yanaşıyor ortada uçaklar gidiyor
    Cevapla
  • Sabır 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapalım yapalım da, kuzey ıraklı kürt kardeşlerimiz yeniden palazlanınca ilk yalnışı bize yapmasalar bari
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz ırk dil din ayırımı yapmadan dünyanın neresinde doğal afette savaşta her zaman elinden geleni yapmıştır bizim düşmanımızda olsa sıkıntılı gününde yardımına koşmuştur asırlardır bu bilinir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi