Suriyeli Yetimlerden “Türkçe Okuma Bayramı”

Yetim Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile Çocuk Yaşam Merkezi’nde “Türkçe Okuma Bayramı” düzenliyor.

Suriyeli Yetimlerden “Türkçe Okuma Bayramı”
Suriyeli Yetimlerden “Türkçe Okuma Bayramı”
GİRİŞ 18.12.2017 16:09 GÜNCELLEME 18.12.2017 16:09

20 Aralık’ta “Kardeş Millet, Kardeş Dil” sloganıyla Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde inşa edilen ve 990 yetim çocuğun istifade ettiği RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezi’nde “Türkçe Okuma Bayramı” etkinliği gerçekleştiriliyor.

Programda Suriyeli yetim çocuklar çok sayıda davetlinin katılımıyla Türkçe ve Arapça olarak iki dilde tiyatro oyunu ve ront gösterisi sergileyecek, şiir ve oratoryo dinletisi seslendirecek, marşlar söyleyecek ve sürpriz oyunlar oynayacak.
 
Düzenlenen etkinliğin amacı, yaşları ilerleyen çocukların kendi kültüründen uzaklaşmadan yaşadığı toplumun kültürünü de öğrenmesi. Hayata atıldıklarında ise kutuplaşmanın önüne geçerek topluma katma değer üreten bireyler haline gelmelerini sağlamak.

Çocuk Yaşam Merkezi’nin işletmesini yürüten Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, etkinliğin amaçlarından birinin çocuklarımızın ne kadar mesafe kat ettiğini görmek olduğunu söyleyerek bilgi verdi: “Yunus Emre Enstitüsü, Çocuk Yaşam Merkezi’nin hizmete girmesinin ardından imzalanan protokol ile eğitim ve rehabilitasyon hizmeti gören Suriyeli yetim çocuklar için Türkçe öğrenim setleri göndermişti. Gerçekleştireceğimiz etkinlikle çocuklarımızın harmanladığı ortak iki kültürün yansımasını ve pekişen kardeşliğimizi göreceğiz” dedi.

Aynı inanca sahip iki toplum arasındaki kardeşlik bilincini oluşturan en büyük etkenin kültür olduğunu ifade eden Çocuk Yaşam Merkezi İşletme Müdürü Hamza Dinçer: “Şu anda 990 yetim çocuk ile oluşturmaya çalıştığımız iki ortak kültürün, önümüzdeki senelerde bölgede yaşayan insanların kardeşlik hukukunu arttıracağını ve topluma fayda sağlayan çalışmaları ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Özellikle el sanatları ve görsel sanatlar gibi kültürel kimliğin öne çıktığı mesleklerde ortak değerlerimizi işleyerek yakın tarihteki ortak hafızalarımızı canlandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Hatay Reyhanlı Çocuk Yaşam Merkezi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan programda yaşam ve sosyal donatı alanları, psiko-sosyal destek ve sağlık birimleri, ve eğitim kampüsü program dahilinde tanıtılacak, ayrıca çocuklara yönelik ev ziyaretleri yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şoför 'Görmedim' demişti! İşte kadının otobüsün altında kalarak can verdiği görüntüler
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!