PTT memur olabilmek için KPSS şartını kaldırıyor mu? 2018

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT), daha önceki memur alımlarında KPSS, mülakat ve bölüm şartı arıyordu. Peki KPSS şartı kalktı mı?

PTT memur olabilmek için KPSS şartını kaldırıyor mu? 2018
PTT memur olabilmek için KPSS şartını kaldırıyor mu? 2018
GİRİŞ 30.01.2018 11:10 GÜNCELLEME 30.01.2018 11:10

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi Ulaştırma, Denizcilik, ve Haberleşme Bakanlığının bünyesinde kendi ihtiyaçlarına göre KPSS, mülakat ve bölüm şartı koşuluyla memur ve personel alımı yapmaktaydı. Danıştay PTT’nin bu tarzda alım yapamayacağını gerekçe göstererek yapılan bütün personel alımlarını iptal etmişti. Fakat bünyesinde istihdam ettiği personel- memur eksikliğinden ötürü Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi yeni bir duyuru yayımladı. Peki PTT Kamu Personel Seçme ve Yerleştirme Sınavı (KPSS) şartını kaldırdı mı? Bölüm şartı ve mülakat devam edecek mi?

KPSS ŞARTI KALDIRILDI MI?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) tarafından yayımlanan personel alımı yönetmeliğine göre, KPSS şartının aranacağına dair bir madde yer almadı ve alımlar için uygulanacak yazılı, sözlü mülakatların bundan sonra PTT tarafından yapılacağı açıklandı. Yani bundan sonra sınavları PTT, sınavları kendisi hazırlayıp, kendi bünyesinde yapacak. Fakat KPSS şartının yine de net olarak aranıp aranmayacağı bilinmiyor. Ancak PTT’nin yayımladığı duyuruda KPSS şartına yer verilmemiş. Bundan ötürü KPSS şartının yüksek ihtimalle kaldırılacağını söyleyebiliriz.

BÖLÜM ŞARTI ARANACAK MI?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) yayımladığı memur alımlarına her bölüm mezunları başvuru yapamıyordu. Adayların büyük bir bölümü bölüm şartının esnetilmesini istiyor peki bölüm şartı kaldırılacak mı? Bölümler hakkında henüz  PTT'den bir duyuru yapılmadı ve bölüm şartının aranıp aranmayacak olması, yayımlanacak yeni ilanlarda duyurulacağı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!