Yüzbaşı telsizden seslendi: Bu son mühimmat...

Keltepe’de 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından komutanların sergilediği fedakarlık ve kahramanlığın ayrıntıları çıktı.

GİRİŞ 06.03.2018 06:56 GÜNCELLEME 06.03.2018 08:56
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı’nda 8 askerimizin şehit olduğu Keltepe’de komutanların sergilediği ‘Çanakkale ruhu’ onlarca Mehmetçik’in canını kurtarırken, dünya savaş literatürüne girecek bir başarıya da sahne oldu. Harekatta 27 Şubat salı günü yağmurlu, sisli ve puslu havayı fırsat bilen terör örgütü PKK/PYD’li teröristler jandarma birliklerine pusu kurdu. Yüzlerce terörist hava şartlarını da fırsat bilerek o ana kadar henüz tespit edilememiş tünellerden saldırdı.

SÜNGÜLER TAKILDI

 

Teröristlerin karış karış bildiği coğrafyayı birliklerimiz yeni tanıyordu. Saatler süren çetin mücadelede yoğun çamur ve zorlu hava koşulları da Mehmetçik’e takviye yardımını imkansız hale getirdi. Teröristlerin yoğun ateşine maruz kalan jandarma komandolar çatışmanın uzayan aşamasında mühimmatları tükenince göğüs göğüse muharebe için “süngü tak” haline geçti.

VURUN BİZİ, ŞEHİT OLALIM!

Türk askeri tepeyi teröristlere vermemek ve teröristleri imha etmek için tarihi bir kahramanlık daha yaşattı. Son şarjörünü takan Bölük Komutanı Yüzbaşı H.Ş., telsizle Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tuğgeneral ile iletişim kurarak “Komutanım bu son mühimmat. Şehit olacaksak bu şerefsizlerin kurşunuyla değil Türk Hava Kuvvetleri’nin bombalarıyla şehit olalım. Vurun bizi” dedi.

BOMBA YAĞDIRDIK

Dost ve düşman kuvvetler arasında mesafenin 100 metrenin altına düştüğü Keltepe’ye bir hava bombardımanı en ufak bir hatada orada bulunan Mehmetçikler için de büyük tehlikeydi. Yüzbaşı H.Ş.’nin “Bizi de vurun” çağrısı üzerine Tuğgeneral, büyük sorumluluk alarak harekete geçti. Çatışmaya giren taburda terörist hedefleri lazerle işaretlemekle görevli iki asker vardı. Havada bekleyen F-16’lar, “vur” emriyle işaretlenen teröristlere bomba yağdırdı.

PİLOTLARIN EN ZOR SINAVI

Dar alanda Türk askerinin vurulmaması için pilotlar zorlu bir sınav verdi. İşaretlenen noktalardan sapma şansları yoktu. Mühimmatın hedefe ulaşmasını etkileyen tüm faktörler titizlikle hesaplanarak düğmeye basıldı. Lazer işaretlemeyle belirlenen noktalar sıfır sapmayla ve yüzde 100 isabetle vuruldu. Bu başarılı atışlar neticesinde teröristler imha edilirken, Türk askeri hiçbir zarar görmedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 83
  • Real yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm dediğin bir kere yaşanır onu da en şerefli mertebe ile şehitlik ile yaşamak ne güzel. Allah yâr ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • İkra! 6 yıl önce Şikayet Et
    Her okuduğumda tekrar tekrar kahroluyorum.Birsey yapamamanin acziyeti binlerce kez olduruyor beni.Rabbimin gazabini talep ediyorum kafir sürüsüne
    Cevapla
  • Zeyne sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizi verene kurbanlar olurum..cepheyi ziyaret ettim yine geleceğim INŞAALLAH Aslan gardaslarim evlatlarim..gece gündüz duadayiz nene hatunlar uyumuyorlar..RABBİM ŞÜKÜRLER OLSUN BÜYÜK ÜLKEM BÜYÜK DEVLETIM SANCAK ELINDE HAMD OLSUN
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Aglyarak dua ediyorum aslan yavrulari gelseni tarihe gömelim desem sigmazsin sanlisin gardas ceddin ruhu bu iste bosunami efendimiz sav turklerle savasmayin buyurmus cunki bu ordu onun ordusu hepinizi enderin duygularimla ALLAHAemanet ediyorum
    Cevapla
  • Kartalbaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu TSK'ya kimyasal iftirası atan Şebnem Korur Fincancı ile!