15 Temmuz'a hakaret etmişti! Cezası belli oldu

İzmit'te, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, 'Yerim destanınızı' başlıklı köşe yazısı nedeniyle yargılanan Yeliz Koray, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yeliz Koray'ın cezası ertelendi.

15 Temmuz'a hakaret etmişti! Cezası belli oldu
15 Temmuz'a hakaret etmişti! Cezası belli oldu
GİRİŞ 05.04.2018 14:10 GÜNCELLEME 05.04.2018 14:18
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İzmit'te, daha önce yerel bir derginin ve internet sitesinin yazı işleri müdürlüğünü yapan Yeliz Koray'ın, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak 'Yerim destanınızı' başlıklı köşe yazısı geçen yıl Temmuz ayında internet sitesinde yayımlandı. Yeliz Koray'ın köşe yazısı birçok internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayımlanırken, beğenilerin yanı sıra tepkiler de gördü.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Yeliz Koray, adliyeye sevk edildi. Yeliz Koray adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

 

'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan hakkında dava açılan Yeliz Koray, bugün Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Yeliz Koray'ı 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Yeliz Koray'ın cezası, sabıkasının olmaması nedeniyle ertelendi.

YORUMLAR 21
  • musti 06 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç olmazsa 15 temmuz şehitler anıtı önünde her gün 1 dakika hazırolda saygı duruşu yapması kararı verilseydi
    Cevapla
  • neyi yermiş? 6 yıl önce Şikayet Et
    isimsiz
    Cevapla
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Malesef adalete inancımız azalıyor. Bunun gibiler uyduruk bir ceza alıyor o da erteleniyor. Ceza kanununda değişiklik şart. Teröristlere ,sempatizanlara vb verilecek cezaların ülkemize yük getirmemesi, hatta ülkemizin kazanç sağlayacağı cezalar olması gerekir. Hapis cezaları millete zarar. Suçluları beslemeye gerek yok. Verilecekse hapis cezası, çalıştırılarak millete borcunu ödemeli hapis süresince. Ayrıca vatandaşlıktan çıkarma ve sınırdışı etme , tüm mal varlığına el koyma, tazminat cezaları gibi ülke menfaatine cezalar düşünülmeli
    Cevapla
  • Ülküm 6 yıl önce Şikayet Et
    İdam edilmeliydi.
    Cevapla
  • vildan 6 yıl önce Şikayet Et
    hain kelimesi bile hafif kalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama