Prof. Dr. Aziz Sancar: Türk dünyasına borcunuz var

Kırgızistan'da üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere konuşan Prof. Dr. Aziz Sancar, "Türk dünyasına borcunuz var, ilim yapın ve çok çalışın" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aziz Sancar: Türk dünyasına borcunuz var
Prof. Dr. Aziz Sancar: Türk dünyasına borcunuz var
GİRİŞ 21.04.2018 09:35 GÜNCELLEME 21.04.2018 11:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi  Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ı ağırladı. Öğrencilere, "İlim yapın ve çok çalışın" diyen Sancar, "Ödülü aldığımda sadece Türkiye Cumhuriyeti'ni değil, bütün Türkdünyasını temsil ettiğimi biliyordum" şeklinde konuştu.

"TÜRK DÜNYASINI TEMSİL ETTİĞİMİ BİLİYORDUM"

 

 

"Bütün Batı devletlerinde parasız eğitim göremezsiniz." diyen Sancar, "Ben ilkokuldan üniversiteye kadar eğitimimi parasız gördüm. Anladığım kadarıyla Türk devletlerinde de eğitim bedava sağlanıyormuş. Bu bakımından çalışmak, bilim yaratmak için bir an için özür olmaz." dedi.

Nobel aldıktan sonra yaşadıklarını anlatan Sancar, "Nobel ödülü aldığımda sadece kendimi değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti'ni değil, bütün Türk dünyasını temsil ettiğimi biliyordum. Bunun için büyük bir gurur duydum." ifadesini kullandı.

"SIRA TÜRK CUMHURİYETLERİNE GELDİ"

Konferansta Nobel ödülüne layık görülen çalışmalarından söz eden Sancar, "İki şekli yaratmak, 45 yılımı aldı. Bunun için çok çalışmak ve sabır lazım." dedi.

Sancar, dünyada bilim alanında uluslararası iş birliğinin varlığına dikkati çekerek, elinden geldiği kadar Türk dünyasından öğrenci yetiştirmeye çalıştığını belirtti.

Türkiye'den Batı'ya çok sayıda bilim adamı gönderildiğini ve bunların çoğunun bilime katkıda bulunduğunu aktaran Sancar, "Şimdi sıra sadece Türkiye'ye değil bütün Türk Cumhuriyetlerine geldi. Önder olmamız lazım. Bunu çözmemiz lazım. Çocuklarımızı desteklemeliyiz. Onlara öz güven vermemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRK DÜNYASINA BORCUNUZ VAR"

Sancar, Türk devletlerinin verdiği imkanlardan yararlanan gençlerin kendisine, ailesine, ülkesine ve Türk dünyasına karşı borçlu olduğunu vurguladı.

Batı'da gelişen teknolojilere bağlı kalamadıklarını söyleyen Sancar, "Tam bağımsızlık, kendi yaratacağımız bilim ve teknoloji ile mümkün olabilir." ifadesini kullandı.

Konferansa, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Hidayat Orudjev, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Kudayberdi Kojobekov, KKTC Bişkek Temsilcisi Atınç Keskin, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu, Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, üniversite rektörleri, konuk rektörler, dekanlar, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR 11
  • 1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Mardin inin, Türkiye, nin gülü, adamın dibi.
    Cevapla
  • tarik Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın hocam saygılar
    Cevapla
  • darı ambarı 6 yıl önce Şikayet Et
    aziz baba, çok ekranlara çıkma işine bak, yoksa sende bize benzeyeme başlar tembelleşirsin
    Cevapla
  • ultra 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan adam gibi adamsın bilge Sancar.
    Cevapla
  • cengiz beşir 6 yıl önce Şikayet Et
    konuşmasında kaç kere Türklüğe ve Türk devletlerine vurgu yapmış. bir de bu büyük adam nobel aldığı zaman hayasızca yorum yapan onlarca densiz medyada boy gösteriyordu. bu büyük insanın elini değil ayaklarını öpmek gerek. Türk bilincine sahip ve o bilinci herkese aşılayan bu harika adam benim gözümde bin kere büyüdü adeta. Allah'ım onu her iki cihanda yüceltsin! ömrü bereketli ve soyu sopu kutlu olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı