Şehit üsteğmene son görev

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Şehit üsteğmene son görev
Şehit üsteğmene son görev
GİRİŞ 08.08.2007 15:56 GÜNCELLEME 08.08.2007 15:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Canbaz için Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen törene, babası Hayrettin Canbaz, annesi Çınar Yenigün ile yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, Kuzey Deniz Saha Komutanı Orgeneral Eşref Uğur Yiğit, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde, 9 Haziran 2007 tarihinde kara yoluna döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Piyade Yarbay Melih Gülova ve Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile şehit düşen Piyade er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen'in başsağlığı dilediği şehit üsteğmen Canbaz'ın annesi Çınar Yenigün, Güreşen'in elindeki Türk bayrağını aldı ve "PKK'ya sesleniyorum; bu bayrak hiç inmeyecek, hep dalgalanacak" diye konuştu. Yenigün, kendisine başsağlığı dileyen askeri erkana da "Ağlamıyorum, dimdikim. Alnım açık ama buna bir son verin lütfen. Benim canım yandı, başkalarınınki yanmasın" dedi. Öte yandan, bir şehit yakını ile cenazede bulunan bazı kişiler, basın mensuplarının çekim yapmasına tepki gösterdi.


-ANNENİN SÖZLERİ AĞLATTI-


Bir kadın subayın eşlik ettiği ve zaman zaman onun omuzuna başını koyarak dinlenen anne Yenigün'ün konuşmaları, zaman zaman cenazede görev yapan kadın polis memurlarını ve cenazenin başında nöbet tutan erleri de ağlattı. Cenaze başında nöbet tutarken gözleri dolan bir erin gözyaşlarını ise cenazeye katılanlar sildi.



Şehit Üsteğmen Canbaz'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından top arabasına konuldu. Cenazeye katılanlar da oluşturdukları kortej ve askeri bandonun seslendirdiği cenaze marşı eşliğinde bir süre top arabasının arkasından yürüdü. Bu sırada bir grup, büyük boy Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz", "PKK Meclis'te", "Askerler yatmadı, vatanını satmadı" şeklinde sloganlar attı. Şehit Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi. (

YORUMLAR 5
  • mehmet oğuz 16 yıl önce Şikayet Et
    dinleyin hain pkk lılar. bu türkiye ilel ebet sizler gibi neyidiği belirsiz üç beş çapulcuya asla ve asla boyun eğmez.çünki bu millet bağımsızlığı için çanakkalede 253000 şehit verdi.ve çanakkale geçilmez diye dünyaya ilan etti.kaldıkki sizin gibi neydiği belirsiz çapulculara fırsat versin.allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin mekanları cennet olsun.
    Cevapla
  • SEMİH GÜNER 16 yıl önce Şikayet Et
    ailesine sabılar varsin allah. askerde yatanlar ölmüyor,ben 40yaşındayım hiç duymadım bir siyasetçin yada tanınmış ünlülerin şehit olduğunu.o büyük mertebeye onlar herhalde kendilerini layık görmüyorlar.bşbakan oğlunu doğuda askerlik yaptırsında o zaman göreyim.
    Cevapla
  • hidayet hayat 16 yıl önce Şikayet Et
    . Çaddaş Türkoğlu ağzına sağlık ne güzel bir yorum yapmışın Şehide allah rahmet eylesin Şehitler ölmez Vatan bölünmezz
    Cevapla
  • ERHAN SÜSLÜ 16 yıl önce Şikayet Et
    kötü son. şehit üsteğmen mayının patlaması sonucu öldü.vatan sağolsun.inşallah bu tür olaylar son bulur.artık bu tür olaylar sona ersin.acılı aileye allah sabır versin...
    Cevapla
  • cagdas turkoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    Vatan,bayrak icin sehit olanlar... Allah rahmet eylesin.. Gorunuse gore yine ulkeyi laikligi tehdit eden yobaz bir ailenin evladi sehit olmus.. Allah 2 gozu yakmazmis. Birincisi:Allah tan korkan gozler Ikincisi:Vatani icin nobet tutan gozleri.. YOK un okullari adam olsaydida uydular gonderip hainlerin korrdinatlarini cikarip GPS li fuzelerle nokta atisi yapabilseydik. Veya askerlerimiz datca gazinosunda kdini birak erkek dansozler getirecegine(gorev yapmis assubaydan duydum)kokteyler yapacagina ordunun basinda tam techizatli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan duyurdu! Gürcistan ile anlaşma sağlandı! Tüm dünyaya Filistin çağrısı
Bayraktar duyurdu! Tarihe geçen SİHA anlaşması tamamlandı!