DEAŞ'ın füzecisi Adana'da atık toplarken yakalandı

Suriye'nin El Bab kentinde terör örgütü DEAŞ için 1,5 yıl boyunca füze başlığı yaptığı öne sürülen Muhammet El Muhammet Ali (41), Adana'da atık kağıt toplarken yakalanıp, tutuklandı.

GİRİŞ 16.05.2018 09:11 GÜNCELLEME 16.05.2018 09:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'nin El Bab kentinde terör örgütü DEAŞ'a 1,5 yıl füze başlığı yaparak destek verdiği ileri sürülen 'Ebu Salah' kod adlı Muhammet El Muhammet Ali'nin Adana'da olduğu ihbarını aldı. Yapılan araştırmada, Muhammet El Muhammet Ali'nin kağıt ve plastik atık toplayarak geçimini sağladığı saptandı. Ali, düzenlenen operasyonla kent merkezinde atık kağıt toplarken gözaltına alındı.

Emniyette götürülen Muhammet El Muhammet Ali, ifadesinde, "Asıl mesleğim tornacılıktır. Suriye'de yaşadığım şehri DEAŞ ele geçirince, bütün herkesi bir alanda toplayıp mesleğimizi sordular. Ben de tornacılık yaptığımı söyleyince, füze başlığı yapmamı istediler. İlk başta kabul etmedim, bunun üzerine başıma silah dayadılar. Daha sonra havaya ateş açınca korkup kabul ettim. 1,5 yıl boyunca 60'a yakın füze başlığı yaptım. Namaz kılmayı bilmiyordum, bana öğrettiler. Sakal uzatmayan, dar pantolon giyeni kafir diye öldürmeye başladıkları anda, kaçak yollarla önce Kilis'e, oradan da Adana'ya geldim" dedi.

 

 

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muhammet El Muhammet Ali, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR 4
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Alın besleyin senelerce,aynı olayı ABD yapacak o adam 6 ay içinde bir şekilde ölür ama biz insan hakları demokrasi hukuk devleti gimi aptalca şeyler yüzünden bu adamı 10 yıl besleriz sonra bişey olur çıkar gider
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Istanbulda o kadar kağıt toplayan var ki aklıma bunların içinde çok ajan var mı geliyor.
    Cevapla
  • dursun 5 yıl önce Şikayet Et
    sonra sonrası besle bu tipler yaşamamalı
    Cevapla
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    malesef ülkemiz artık ne olduğu belirsiz birçok göçmen , şu bu kaynıyor. Yol geçen hanı gibi. Artık bu konunun ciddi olarak ele alınması gerekiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!