ABD'den iki kritik ismi davet etti!

Yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ve “kanserin şifresini çözen adam” olarak tanınan Murat Günel’i, yeni hükümet törenine davet ettiği öğrenildi.

ABD'den iki kritik ismi davet etti!
ABD'den iki kritik ismi davet etti!
GİRİŞ 06.07.2018 15:40 GÜNCELLEME 06.07.2018 15:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü saat 16:00'da TBMM'de yemin ederek görevine başlayacak... Ardından Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş töreni yapılacak. Saat 18.00'daki bu geçiş töreni bugüne kadar Beştepe'de verilmiş olan en geniş kapsamlı davet olacak. Zira tam 6 bin kişinin bu davette yer alması bekleniyor.

TÖRENE KİMLER DAVET EDİLDİ?

 

 

Törene davet edilenlerin listesi ise büyük bir merak konusu. Yabancı devlet başkanları başta olmak üzere iş dünyasından sanata, bilimden spora kadar bir çok ünlü ismin davetli listesinde olduğu söyleniyor. 

ABD'DEN GELECEK 2 BOMBA İSİM 

Davetli listesinde ilk sırada yer alan bu isimler Nobel ödüllü Profesör Aziz Sancar ile Profesör Doktor Murat Günel oldu. İkisi de davet için Amerika'dan özel olarak geliyorlar. Aziz Sancar ve Murat Günel, ABD Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçilen 3 Türk bilim adamından ikisi. Üçüncüsü isim Prof. Serdar Bulun; ABD’nin Northwestern Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Ana Bilim Başkanı.

Bu bilgiyi Star Gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu 'yeni döneme damgasını vurmasını beklediğim en önemli alanın ‘bilim’ olduğunu yazmıştım. Davetliler arasındaki iki isim, bu beklentimi doğrular nitelikte' diyerek verdi. 

Prof. Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Aziz Sancar şunları söylemişti: -“Nobel’in büyük kısmını Türkiye’ye borçluyum çünkü Türkiye bana üstün dereceli bir eğitim verdi. Memlekete hizmet için, Avrupa ve ABD seviyesinde olmak için bilim lazım. Herkesten üstün değiliz ama kimseden de aşağı değiliz. Kendimizle iftihar edelim ki başkası da bize saygı göstersin.”

Prof. Murat Günel, Erdoğan'ın Beştepe'deki törenine özel olarak davet edilen Prof. Murat Günel, ‘kanserin şifresini çözen Türk doktor’ diye tanındı. Halen Yale Üniversitesi Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Amerikan Tıp Birliği Başkanı.

Murat Günel şunları söylemişti: “Türkiye’den 20’nin üzerinde üniversite ile çalışıyoruz. Artık bu teknolojileri Türkiye’ye de aktarmanın vakti geldi. Sağlık Bakanlığımızla bu konuları konuşuyoruz.”

YORUMLAR 3
  • zabit 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal reis adamsın adam olana da değer verensin yani bu davete Müjdat gezen m.ali alabora levent üzümcü ve Berna Laçin gibi Tayfa katılacak değil ya ancak adam olanlar adamın davetine katılır adam gibi adam Reis Erdoğan
    Cevapla
  • Melodi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu davet Sayın Cumhurbaşkanı ilim adamlarına değer verdiğinin ispatıdır.
    Cevapla
  • AYH 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin pazan günü suratlarini iyi takip etmen lazim, bu firsat kacirilmaz, almanyadan Cennet vatana selamlar olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler