Tesbih sandı, hayatı karardı...

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde 1.5 yıl önce tespih sandığı radyoaktif maddeyle temas ettikten sonra vücudunda derin yaralar oluşan 18 yaşındaki Eyüp Bapun tedavi gördüğü GATA'dan taburcu oldu.

Tesbih sandı, hayatı karardı...
Tesbih sandı, hayatı karardı...
GİRİŞ 31.07.2018 14:05 GÜNCELLEME 31.07.2018 14:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Van depreminden sonra ailesiyle birlikte Sakarya'nın Arifiye ilçesine yerleşen 18 yaşındaki Eyüp Bapun'un hayatı 1.5 yıl önce kabusa döndü. Kanser hastası babasının tedavi masraflarını çıkarmak için okulunu bırakıp çalışmayı kafaya koyan Eyüp'ün ilk işi ise yaşadığı ilçede yapılan bir baraj inşaatı şantiyesi oldu. Proje için soğuk demir işçisi arandığını öğrenen Eyüp, bu ağır iş için yaşı tutmayınca kuzeninin kimliğiyle işe başvurdu. İddiaya göre de bu duruma göz yuman inşaat şirketi Eyüp'ün kuzenini işe almış gibi gösterdi.

MAHALLE KARANTİNA ALTINA ALINDI

Baraj inşaatındaki işinin üçüncü gününde ise Eyüp tam anlamıyla kabusu yaşadı. Yer zemininde kullanılan röntgen makinesinden düşen ‘İridyum 192' adlı maddeyi tespihe benzetip cebine koyan Eyüp, saatler sonra radyoaktif maddeye temas ettiği için rahatsızlandı. Aynı şekilde o maddeye temas eden iki kardeşi de elleri ve gözlerinden yaralandı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Eyüp'ün yaşadığı Arifiye'deki Nebiye Mahallesi'ni karantina altına aldı.

RADYASYON PARMAKLARINI YAKTI

Acı olayın ardından GATA'da 15 ay tedavi gören 18 yaşındaki Eyüp Bapun'a bu süreçte özel vakum cihazıyla tedavi yapıldı, radyasyondan yanan derisi defalarca yapılan operasyonlarla kurtarılmaya çalışıldı. Eyüp'ün şansı genç bedeniydi. Kendi dokusundan yapılan doku nakliyle bacakları ve elleri kesilmekten kurtuldu. Ancak hiç aklına getiremeyeceği olay onu yüzde 80 engelli, 18 yaşında da malulen emekli yaptı. Radyasyon yüklü maddeye 2.5 saat temas eden Eyüp sağ elindeki iki parmağını kısmen kaybetti, ayağındaki damarlar koptu ve ayak bileği inceldi.

KAYNAK: HABERTURK
YORUMLAR 6
  • süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten toplum olarak radyoaktif malzemeler ile alakalı konularda bende dahil bihaberiz. Katdeşimize geçmiş olsun Allah (C.C) şifa versin.
    Cevapla
  • dogru 5 yıl önce Şikayet Et
    Insaat alanina boyle bir madde nasil gelmis bunun sorgulanmasi lazim
    Cevapla
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    haberi tam oku anlarsin nerden geldiginden. Okumaktan aciziz
    Cevapla
  • Çarşambali 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcısi olsun .
    Cevapla
  • Uzm.Dr.İZMİR. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuk saatlerce hastahanede dolaştırıldı, teşhis konamayıp evine gönderildi, tekrar hastahaneye geldi. AFAD'ın elindeki radyasyon dedektörleri bile yeterli değil. Hastahanelerin acil servislerinde radyasyon dedektörleri olmalı. TEHDİT BÜYÜYOR. Cumhurbaşkanım, size bir kere bile kanda radyoaktif zehir tetkiki yapılmamıştı. Size ulaşmamaıza mani oluyorlar.
    Cevapla
  • Uzm.Dr.İZMİR. 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Arafat'ın (muhtemelen Özal'ın da) radyoaktif madde ile zehirlendiğini dünyada ilk kez (2010) BİMER üzerinden Erdoğan'a yazan ve tedbir almasını isteyen Nükleer Tıp Uzmanı: Sn. Cumhurbaşkanım. Milli güvenlik ve şahsınızın güvenlik tedbirleri yetersiz ve size ulaşmamıza izin vermiyorlar. Müsaade edin yardım edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi