Türkiye'den Hama'ya tank takviyesi!

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu sabah Astana anlaşması gereği 14 Mayıs'ta Hama’nın kuzeyinde, Şir Magar’da kurulan 11. askeri gözlem bölgesine gelişmiş tank, top ve radar sistemi zırhı personel taşıyıcılardan oluşan bir askeri konvoyla mühimmat takviyesi yaptı.

Türkiye'den Hama'ya tank takviyesi!
Türkiye'den Hama'ya tank takviyesi!
GİRİŞ 15.09.2018 11:24 GÜNCELLEME 15.09.2018 11:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tükiye, Rusya ve İran ile Astana’da yapılan anlaşma gereğince gerilimi azaltma bölgelerine kurduğu 12 gözetleme noktasına yapılacak herhangi bir saldırıyı önlemek için, Suriye rejimini İdlib’i kuşatma altına aldığı bu noktalara askeri mühimmat takviyesi yapıyor. Türkiye, Kuzey Halep’te rejim kuvvetlerince yapılacak saldırılara karşılık vermesi için Özgür Suriye Ordusu’nun 20 askerine eğitim vermişti. 

Türkiye, Suriye tarafından İdlib’e yapılacak saldırıyı sivil can kaybına ile büyük göçlere yol açacağı ve milli güvenlik sebebiyle kabul etmeyeceğini, bölgedeki gözlem noktalarına yapılacak saldırılara da cevap vereceğini açıklamıştı.

Suriye rejim güçlerinin, özellikle Rus hava desteği olmadan İdlib’in kuzeyinde bulunan muhaliflere karşı saldırıya girmekten de kaçındığı kaydedildi. 

YORUMLAR 4
  • hava savunma 5 yıl önce Şikayet Et
    idlib şehri komple SAM hava savunma sistemleri ile çevrilmeliydi çoktan
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Yirmi Asker mi??!!!?!?!?!
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Kuzey Halep’te rejim kuvvetlerince yapılacak saldırılara karşılık vermesi için Özgür Suriye Ordusu’nun 20 askerine eğitim vermişti.
    Cevapla
  • ankara 5 yıl önce Şikayet Et
    20 asker degil arkasındaki güç önemli türkiye çeketini assa oraya kim indirecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!