Şehitlerin kimlikleri belli oldu

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu. Şehitlerin ailelerine acı haber ulaştırıldı. Şehitlerden Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in geçtiğimiz yıl 15 Temmuz tarihinde evlendiği ve İstanbul'da yaşadığı belirtildi.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu
Şehitlerin kimlikleri belli oldu
GİRİŞ 26.11.2018 19:33 GÜNCELLEME 27.11.2018 00:49
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Sancaktepe'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Şehitlerin ailelerine şehadet haberleri ulaştırıldı.

 

 

BURSA'NIN ŞEHİDİ: KARA PİLOT ÜSTEĞMEN AYKUT YURTSEVER

Kazada, şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in (29) Bursa'da yaşayan ailesine acı haber verildi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan aile fertleri, İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı.



İstanbul Sancaktepe'de UH- 1 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Şehit askerlerden Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in acı haberi, Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Karaman Mahallesi Afacan Sokak'ta oturan ailesine, askeri yetkililerce verildi.

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever

Acı haberi alan şehidin annesi Ayşegül, babası Ayhan ve erkek kardeşi İlyas (26) Yurtsever, İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. Şehit Yurtsever'in oturduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

 

 

15 TEMMUZ 2017'DE EVLENDİ

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in, 15 Temmuz 2017 tarihinde Şebnem Yurtsever ile hayatını birleştirdiği ve eşiyle İstanbul'da yaşadığı öğrenildi.

TEKİRDAĞ'IN ŞEHİDİ: KARA PİLOT ALBAY GÖKSELİN AYTURAL ŞAYLAN

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte Mahallesi'ndeki yazlık evinde kalan Şermin Şaylan'ı, Mardin'de görev yapan polis oğlu arayıp, ağabeyi Kara Pilot Albay Gökselin Aytural Şaylan'ın (45) İstanbul'daki helikopter kazasında şehit olduğunu söyledi.

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Acı haberi alan anne Şermin Şaylan, gözyaşı döküp, baygınlık geçirdi. Yakınlarının ihbarıyla gelen ambulansla Şarköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şehit annesi Şermin Şaylan, tedaviye alındı.

KAYMAKAM, TUGAY KOMUTANI VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN BAŞSAĞLIĞI

Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Malkara 95'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Murat Tatlı ve Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, şehit annesi Şermin Şaylan'ı acil serviste ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Şehit Kara Pilot Albay Gökselin Aytural Şaylan

"OĞLUM BENİ BİR GÜN BİLE ÜZMEDİ"

Anne Şaylan, oğlunun kendisini bir gün bile üzmediğini ifade ederek, "Oğlum beni çok severdi, bir gün bile üzmedi. Şehit olan askerlerimizin ardından çok üzülürdüm. Benim de başıma geleceğini hiç aklıma getirmemiştim. Oğlum cennete gitti" dedi.

Şarköy Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Şermin Şaylan, yakınlarıyla birlikte ambulansa bindirilerek oğlunun İstanbul'daki evine götürüldü.

15 YILLIK EVLİYDİ VE 10 YAŞINDA BİR ÇOCUĞU VARDI

İstanbul Sancaktepe'de UH-1 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Gökselin Aytural Şaylan'ın, İstanbul Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olan Alev Şaylan ile 15 yıllık evli olduğu ve 10 yaşında bir çocukları bulunduğu belirtildi.

BİTLİS'İN ŞEHİDİ: PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ŞAHİN ASLAN

Kazada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın (49), Bitlis’in Güroymak ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

İstanbul Sancaktepe'de UH- 1 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın şehit olduğu haberi, Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budakaltı Köyünde oturan ailesine iletildi.

BABASI EMEKLİ KORUCU

5 kızkardeşi bulunan Şahin Aslan'ın şehadet haberini alan Aslan ailesi, büyük acı yaşadı. Evli ve 3 çocuk babası olan şehit Şahin Aslan'ın babası Adem Aslan'ın da emekli güvenlik korucusu olduğu öğrenildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan

Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan yakınları taziyeye geldi.

Baba Adem Aslan ve aile fertleri, acı haberin ardından İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. Şehit Aslan'ın yarın memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenecek törenin ardından, Budakaltı Köyü'nde toprağa verileceği bildirildi.

ANKARA'NIN ŞEHİDİ: ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ EMRE VAHİT BEKLİ

Kazada şehit olan U/H Tekns. Asb. Üçvş. Emre Vahit Bekli'nin, Ankara'daki baba evine ateş düştü.

Asb. Üçvş. Emre Vahit Bekli'nin acı haberi, Yenimahalle'de Basın İş Sitesi'nde yaşayan ailesine, sağlık ekipleri kontrolünde verildi.

6 GÜN SONRA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTI

Şehit haberini alan İsmail ve Hatice Bekli, şehit astsubayın erkek kardeşi ile birlikte yarın düzenlenecek askeri törene katılmak üzere İstanbul'a gitti. 1 yıllık evli olan şehidin, 6 gün sonra doğum günü olduğu öğrenildi. 



Düşen askeri helikopterde şehit olan 4 askerden 2'sinin cenaze töreni yarın Ankara'da yapılacak.

Şehitlerden Kr. Plt. Albay Gökselin Aytural Şaylan ve U/H Tekns. Asb. Üçvş. Emre Vahit Bekli, yarın öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazı ile son yolculuklarına uğurlanacak. Cenaza namazları, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 30
  • ADIYAMANLI 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehitlerimize rahmet eylesin mekanlarını cennet eylesin hazreti muhamedde (S.A.V) Komşu eylesin Allah şehitlerimizin anne ve babalarına eşlerine sabırlar versin diyor bütün ülkemizin başı sağ olsun dört çiçeğimiz ebediyen gönlümüzde yaşayacaktır.
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah makamlarını arttırsın yüceltsin niyetlerine göre Cenneti ile mukabele etsin hepimize vatan sağlam hali ile nasip etsin vatan sağlam kalsın şehadetler yürüsün
    Cevapla
  • bağımsız 5 yıl önce Şikayet Et
    uh1 helikopter ler 50 yaşında kullanılmaması gerekir.....
    Cevapla
  • Afyok 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun geride kalanlarına allah sabir ve guz3llikler ihsan eylesin
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin insanın aklına bilinçli düşürülmüş olabilir geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti