Sakarya'da 143 asker hastaneye kaldırıldı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, 143 asker, yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı.

GİRİŞ 29.09.2019 00:23 GÜNCELLEME 29.09.2019 09:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Taşkısığı Mahallesi'ndeki Sakarya 7. Komando Tugay Komutanlığında bulunan askerlerin öğlenden sonra bulantı, kusma, ishal ve ateş şikayetleri ilettikleri belirtildi.

 

 

Kışlaya gerekli personel takviyesi yapılarak ilk müdahalenin yapıldığı aktarılan açıklamada, müşahedeyi gerektirenlerin uygun alanda takip altına alındığı, durumu iyi olanların tedavilerinin ardından birliklerine gönderildiği kaydedildi.

Başvuranlardan alınan kan ve gaita örnekleri ile yenilen yemeklerden alınan numunelerin laboratuvar tetkiklerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, "Durumu ağır olan askerimiz bulunmamaktadır. Saat 22.30 itibarıyla toplam başvuru 143 olup bunlardan 63'ü ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir, 73'ü müşahede altına alınmış, 7'sinin ise yatırılması uygun görülmüştür." ifadeleri kullanıldı.

 

 

YORUMLAR 4
  • tava satıyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Özel şirketlerden yemek gelmemeli. Acemi eğitiminde askeriye kendi yapıyordu dört dörtlük olmasa da gene güzeldi yemekleri. Kursa gittim sonra orada özel şirketten geliyordu yemekler resmen çok kötüydü. İsteyen inanmayabilir ama cips kraker bisküvi alıyorduk karnımızı doyurmak için 2 hafta boyunca. Usta birliğinde ise yemeği gene askeriye yapıyordu dört dörtlük ve çok güzeldi yemekler. Askeriye de aşçılar kendileri yapmalı. Özel şirketlerden gelen yemeklerde çoğu kez sorun çıkıyor. Ya kasıtlı ya da kullanılan malzemelerde bir şey var. Kurs yerinde bir kaç kez yedik kursiyerler olarak hepimizin karnı ağrımaya başladı kusanlar bile vardı aramızda.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çukur eylemleri esnasında ayyuka çıkan durumlar şimdi Suriye ye girmeyelim diye nuksediyor Coni her taraf dan saldırıyor.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemek sirketlerine bi isem ceza yazildigini ben gormedim bedava insan hayati
    Cevapla
  • Seda 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemek zehirlenmesinde ateş oluşmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı