Rusya'dan Suriye açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye çözüm sürecine dâhil olan tüm taraflara ülkenin kuzeydoğusunda insani felaketi önlenmeye yönelik tedbir alma çağrısında bulundu.

Rusya'dan Suriye açıklaması
Rusya'dan Suriye açıklaması
GİRİŞ 13.10.2019 22:20 GÜNCELLEME 13.10.2019 22:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Başkanı Tümgeneral Aleksey Bakin, Moskova’nın Suriye çözüm sürecine dâhil olan tüm tarafları ülkenin kuzeydoğusunda insani felaketi önlenmeye yönelik tedbir almaya çağırdığını duyurdu.

 

 

Şu anda Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki (sığınmacı) kamplarında tutulan sivillerin büyük bir kısmının açlık ve salgın hastalıklar nedeniyle ölüm riskinin ciddi bir tehdit olarak ortaya çıktığını’ söyleyen Bakin, şöyle konuştu: “Tüm tarafları Suriye’nin doğusunda insani felaketi önlemek için acilen tedbir geliştirmeye çağırıyoruz. Sığınmacıların ve sivil halkın kurtarılması ile ilgili sorunlar derhal çözüm gerektiriyor.”

"DSG’NİN KONTROLÜNDEKİ KAMPLARDA YAKLAŞIK 120 BİN KİŞİ KALIYOR"

Suriye’de DSG’nin kontrolündeki bölgelerde bulunan sığınmacı kamplarında 120 bine kadar kişinin tutuluyor olabileceğini söyleyen Bakin, şöyle konuştu: “Sözde özerk yönetiminin kontrolündeki kuzeydoğu bölgelerde DEAŞ yanlılarının tutulduğu 7 cezaevi ve aşırıcılık yanlılarının eş ve çocukları dahil olmak üzere sığınmacıların bulunduğu en az 8 kamp mevcut. Birleşmiş Milletler’in (BM) verilerine göre cezaevlerinde ve sığınmacı kamplarında tutulanların toplam sayısı yaklaşık 120 bin kişi olabilir.”

Cezaevleri ve kamplarda 36 ülkedeki 72 milliyetten kişilerin kaldığını belirten Bakin, söz konusu tesislerin ABD’nin desteklediği DSG tarafından korunduğunu vurguladı.

YORUMLAR 6
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    o bölgenin insanını katledip yerinden yurdundan edip demografik yapıyı degistirirken, 4 milyon suriyeli Turkiye ye gelirken insanlık kimsenin aklına gelmedi. Şimdi filim tersine olunca herkes kuyruğuna basılmış gibi ciyak ciyak. Biz filimi seyrettik, senaryo hoşumuza gitmedi, filimin finali de bizden olsun siz yerinize oturup seyredin.
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 4 yıl önce Şikayet Et
    büyük güçler suriye'de yeni geliştirdikleri silahları test ediyorlar ölenler kendilerinden olmasın sivilmiş askermiş hiç önemi yok,İsraillin isteği doğrultusunda halkları birbirine kırdırıyorlar bölgeyi insansızlaştırıp nihayetinde yahu diye teslim etmektir amaç.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya az alçak değilsin! İdlib’de masum halkı bombalatacağına ypg’li insanlık düşmanlarını gidip bombala da görelim. Vır vır vır...
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Halep , Şam , Musul , Humus , Hama , enkaza çevirdiğiniz şehirlerde insan haklarına bağlılığınızı , hastane , okul , cami ,pazar yeri vurarak ve 1.000.000 sivil öldürerek ispatlamıştınız. Ne yüzle konuşuyorsun lan.
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan sizmisiniz sivillleri düşünen allah askina sivil pazaryerlerini bile bombaladiniz yillarca birakin bu ayaklari
    Cevapla
  • Yücel 4 yıl önce Şikayet Et
    A büyük. Geri kalan söylediklerine katılıyorum . Rusyanın zerre umrunda değil siviller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk