TSK'dan büyük darbe! Neyrab askeri havaalanı yerle bir edildi

Esed rejiminin Halep’teki Neyrab askeri havaalanı, TSK tarafından hedef alınmasının ardından kullanılamaz hale geldi. Neyrab askeri havaalanının kullanılamaz hale gelmesiyle rejimin hareket alanının biraz daha kısıtlandığı belirtildi!

GİRİŞ 01.03.2020 20:13 GÜNCELLEME 01.03.2020 20:13
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Halep kent merkezinin dış kesimlerindeki Neyrab askeri havaalanı, Esed rejiminin İdlib’deki TSK unsurlarına ve sivillere yönelik saldırılarda sıkça kullandığı üslerden biri olarak biliniyordu.

TSK’nin dün SİHA’lar ve ateş destek vasıtalarıyla yaptığı vuruşların ardından Neyrab askeri havaalanı ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi.

ESED REJİMİ HAVA ARAÇLARINI ORAYA TAŞIMIŞTI

Rejim ordusu, önceki gün TSK tarafından hedef alınan Halep’in doğusundaki Kuveyras askeri havaalanındaki hava araçları ve ekipmanlarını Neyrab’a nakletmişti.

Yerel kaynaklar, Neyrab askeri havaalanının kullanılamaz hale gelmesiyle rejimin hareket alanının biraz daha kısıtlandığını belirtti.

SINIRDAN FÜZELER PEŞ PEŞE FIRLATILDI

Esed rejiminin 27 Şubat'taki alçak saldırısının ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında sınırda bulunan hava savunma üssünden füzeler peş peşe ateşlendi.


Suriye'de rejime ait iki uçak ve hava savunma sistemlerinin imha edildiği anlarda Hatay sınırında bulunan hava savunma üslerinden füzeler peş peşe ateşlendi.
Füzelerin ateşlenmesi çevrede heyecana yol açtı.

 

 

YORUMLAR 98
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    İşin aslı şu ki kardeşler. Ne Rusya nede Amerika bu iç savaşın bitmesini istemiyor. bu iki ülkeden biri istese maksimum 2 haftada biter iç savaş. Silah tüccarlarının silah satabilmesi için savaşların karışıklıkların sürekli devam etmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Askerine önem veren devlet yıkılmaz. Atatürk buna örnektir
    Cevapla
  • Yavuz Yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed şebbihasının 100 tankını imha etmişiz , eski de olsa bu şebbihanın elinde 3000 tank var , bu kafirin belini kırmak için en az 1000 tankını imha etmeliyiz , saygılar
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    diğer hava üsleride vurulmalı.acımak yok.acırsan acınacak hale düşersin...
    Cevapla
  • HASAN 4 yıl önce Şikayet Et
    daha bu başlangıç sakın karışma putin
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    karışırsa askeri ölür bu daha bi diplomatik krize neden olur bence karışamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma