Bakan duyurdu: Noterlerde yeni dönem

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Gül, "Adliyelerde insan sirkülasyonu yüzde 95 oranında azaldı. Noterliklerde de insan sirkülasyonu yüzde 85 oranında azaldı. Noterlerde işi olan vatandaşlarımız e-başvuru yöntemiyle yapabilecekler" dedi. 5 açık cezaevinde 17 hükümlüye teşhis konulduğunu belirten Bakan Gül, açık cezaevlerinde 3 mahkum virüsten hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 13.04.2020 13:16 GÜNCELLEME 13.04.2020 14:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakan Gül'ün açıklamaları şöyle:

 

 

NOTERLERDE E-BAŞVURU DÖNEMİ
Bakan Gül, "Salgın riskinin ilk gününden itibaren tedbirleri aldık almaya devam ediyoruz. Adliyelerde insan sirkülasyonu yüzde 95 oranında azaldı. Noterliklerde de insan sirkülasyonu yüzde 85 oranında azaldı. Noterlerde işi olan vatandaşlarımız e-başvuru yöntemiyle yapabilecekler" dedi

Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda erteleme kararını duyurmuştuk. Cuma günü yapılan toplantıda cezaevlerindeki tedbirlerin 30 Nisan’a uzatılmasına karar verildi.

 

 

Bilim Kurulu önerisiyle tüm çalışanlar vardiye sonrasında izolasyon yerlerinde izolasyona tabi tutulmaktadır. Tedbire riayet eden tüm personelimize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

3 MAHKUM HAYATINI KAYBETTİ

Bu tedbirler kalktıktan sonra ilave görüş hakları verilecektir. Kapalı cezaevlerinde pozitif vaka görüşmemiştir. 5 açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Kovid-19 tanısı konuldu. 3 hükümlü tedavi sırasında hayatını kaybetti.

14 hakim ve savcı, 32 adliye, 79 cezaevi ve 34 Adli Tıp Kurumu personelinin Corona Virüsü testleri pozitif çıkmıştır. Hastanelerde tedavileri devam eden 14 hükümlüden 13'ünün sağlık durumu iyi, kronik rahatsızlığı bulunan 1 hükümlü yoğun bakımda.

Savcılıklarca Kovid-19 ile bağlantılı, son bir ayda 71 ilde 1097 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

 

YORUMLAR 5
  • alp 4 yıl önce Şikayet Et
    noterler torpil yuvası bakan bey.. para karşılığı kuradan çıkma garantisi var.. torpil cumhuriyeti olduk
    Cevapla
  • Noter 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek istediğinizi açabilir misiniz biraz?
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    korona sayesinde e-dönüşüm hızlandı. Marketlere de evlere servis zorunluluğu getirilse daha iyi mücadele edilir korona ile. Sık sık kurye gelmesin diye toplu sipariş verir herkes.
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    açık görüş yapıldığı için virüs bulaşmıştır
    Cevapla
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, Mahkemelerdeki insan kalabalığının sebebi, on yıllarca bitmeyen mahkemelerdir. Her sene yenisi de eklenince, durum ortada. İnşaallah bu virüs sebebi ile, yüzde 95 azalan insan sirkülasyonu ile dosyalara bakar ve artık kararlar için on yıl beklemeyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!