Türkiye Somali'ye tıbbi yardım gönderdi

Kovid-19'la mücadele kapsamında, Türkiye'nin tıbbi yardımını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan Somali'ye hareket etti.

GİRİŞ 17.04.2020 13:37 GÜNCELLEME 17.04.2020 13:44
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadeleye destek amacıyla dünyaya adeta önderlik ettiği çalışmalar devam ediyor. İngiltere, İtalya gibi ülkelere tıbbi malzeme, ilaç ve koruyucu ekipman gönderen Türkiye bir ülkeye daha uçak kaldırdı.

 

 

SOMALİ'YE DESTEK

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay tarafından hazırlanan yardım malzemeleri, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait A400M tipi kargo uçağına yüklenerek, Somali'nin başkenti Mogadişu'ya hareket etti.

 

 

Türkiye daha önce İngiltere, İtalya, İspanya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya da tıbbi yardımda bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk olmak ayrıcalıktır, Türkiye'den yardım edilen ülkelere bakıldığında hristiyan da var müslüman da...REİS oldukça da ülke mize bişey olmaz insallah
    Cevapla
  • Ahmetg 4 yıl önce Şikayet Et
    Raabim reisimize güç versin
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'ya Asya'ya Afrika'ya anladık da kardeş Pakistan'a hiç duymadık, acaba kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlarmı ?
    Cevapla
  • Fahri25 4 yıl önce Şikayet Et
    Boyle bir ulke sevilmezmi.yeryuzunde baska boyle bir ulke yoktur.
    Cevapla
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ayrım yapmadan yasiyorsa Müslümandır Müslümanın bir ırkı yok çünkü recep Tayip Erdoğan da en çok sevdiğim özellik bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi