Türkiye'den ayrılan gurbetçilerden itiraf: Pişman olduk

Salgın nedeniyle Türkiye’de kalan Avusturya vatandaşlarının yanı sıra aralarında ülkede yaşayan Türk gurbetçilerin de bulunduğu 200 kişilik kafile, Viyana'ya geldi. Türk vatandaşları, "" Mecbur olmasak Viyana'ya gelmezdik. Türkiye cennet döndüğümüze pişmanız" dedi.

GİRİŞ 01.05.2020 13:40 GÜNCELLEME 01.05.2020 13:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de kalan Avusturya vatandaşlarının yanı sıra aralarında ülkede yaşayan Türk gurbetçilerin de bulunduğu 200 kişilik kafile, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalanan Sunexpress havayolu şirketine ait uçakla Avusturya’nın başkenti Viyana’ya geldi. Viyana (Schwechat) Havalimanına iniş yapan yolculara görevliler tarafından koronavirüs tedbirleri nedeniyle bilgilendirme yapılarak, ilk 14 günlük süreci evlerinde karantinada geçirecekleri bildirildi. DHA'ya konuşan 15 Mart’tan beri Türkiye’de bulunan ve son uçakla Viyana’ya dönen Murat Çelik, Viyana’da çalıştığı için ülkeye geri geldiğini söyledi. Çelik, “Zaten 1,5 aylık sürede uçak yoktu. Viyana’ya yeni bir uçak uçacağını duyduk seyahat firması üzerinden biletimizi aldık geldik. Burada da işimiz olduğu için mecbur, burası da ikinci devletimiz. Türkiye'den dönmek zor geldi. Ancak buraya da geldiğimiz için mutluyuz” dedi.

 

 

’14 GÜNLÜK EV KARANTİNASI UYGULAYACAĞIZ’

Uçaktan indikten sonra görevlilerin bilgilendirme yaptığını aktaran Çelik, “14 gün ev karantinası verdiler. Aynı zamanda takip edecekler. 14 gün evde yatacağız ondan sonra da normal işimize ve hayatımıza devam edeceğiz. Zaten Viyana’da da iş yerleri açılmaya başladı. Yavaş yavaş hayat devam edecek. Uçakta her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Sabah Yozgat Yerköy’den Ankara Havalimanına geldim. Ankara’da herhangi bir sıkıntı olmadı. Tabi orada termal ölçümler yapılıyor. Ardından uçağa bindik. Geldik buradan da kontrolden geçtik. Sadece ev karantinası var onu da uygulayacağız mecbur” dedi.

 

 

AVUSTURYA’DA NORMALLEŞME SÜRECİ

Avusturya’nın Salzburg eyaletinde çalışan ve Türkiye’ye izin için gittiğini belirten Erol Güçler de ülkede normalleşme sürecinin başlamasından dolayı geri geldiğini söyledi. Güçler, “Kışın inşaat kapandı. Çocuklarım Türkiye’de olduğu için izine gittim. Genelde kışın 2 ay çocuklarımın yanını gidiyordum ama 2 ayın sonunda uçuşlar kapandı. Koronavirüsten dolayı gelemedim. Şimdi de patronum beni aradı. İşlerin yeniden açıldığını söyleyince bende Avusturya’nın Ankara Konsolosluğunu aradım. Viyana’dan bir seyahat firmasının Sunexpress ile uçuş düzenlediğini söylediler. Bizde biletimizi aldık. Kayseri’den Ankara’ya 700 TL’ye taksi tutarak havalimanına geldim. Ardından da buraya geldim ve burada kaldım” dedi. Uçakta herhangi bir sorun yaşamadığını da belirten Güçler, Viyana Havalimanı’nda karantina bilgilendirilmesinin yapıldığını söyledi.

‘KEŞKE TÜRKİYE’DE KALSAYDIM’

İş gereği 2 ay önce Türkiye’ye giden ve uçuşların kapanması nedeniyle geri dönemeyen Mehmet Sorgun ise Avusturya’ya geldikten sonra “Keşke Türkiye’de kalsaydım” dedi. Geri dönmek için Avusturya Konsolosluğu’nu aradığını ancak yanıt alamadığını da belirten Sorgun, “Şu an Avusturya’nın İstanbul Konsolosluğunu aradığımızda cevap alamıyoruz. Sağ olsun yine hükümetimiz gitmek isteyenler için uçak ayarladı. Bu da son uçuş dediler. Uçuşlar 1 ay daha kapalı olacak. Gelmek isteyenlere Allah yardım etsin. Ülkemizde her şey güzel. Samimi olarak söylüyorum; keşke gelmeseydim” ifadelerini kullandı.

HAVALİMANINDA KAVUŞMA HEYECANI

Viyana’da yaşayana ve kardeşini karşılamak için havalimanına gelen Kaan Öztürk ise Koronavirüs sürecini evde geçirdiğini söyledi. Öztürk, “Kendisi Türkiye’de iken telefonla irtibattaydık sürekli konuşuyorduk. Biz karantinamızı evde geçiriyoruz. Havalimanı için çıktık. Kendisiyle de hep irtibattaydık. Onun açısından da güzel geçtiğini söylüyor. Bizde burada evde duruyoruz” dedi.

YORUMLAR 22
  • Öztürk fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede elinden bir iş gelmeyen kusura bakmasın ne maaş almayı bekliyor elinden iş gelen öyle 3000 bin tl teklifbile edmezsin en az 6000 binle 7000 bin arası para alır oda nazlanır yemek çay ssk servis hepsi var avrupada yemek senden çay senden yol kendin geleceksin bazılarında avrupa aşkı var buyursun gitsin öyle nerde servis dersin versa bisikletin gidersin
    Cevapla
  • Nane limon 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa’da aldığın 1 aylık maaşını Türkiye’de 12 ay asgari ücretli çalışarak alabilirsin. Sıkıysa buyurun hemen gelin.
    Cevapla
  • Sanane 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla asgari ucreti bile bulqmwyan insanlarimiz var çokta gozum yok Allahima sukurler olsun olanda ölüyo olmayanda ben turkiyemden baska bir yerde asla yapamam aç gözlü olmadim hic bir zaman sukurler olsun
    Cevapla
  • Türkiye Sevdalisi 3 yıl önce Şikayet Et
    yapma ya. ev kirası 1000€ gerisini sen düşün..hemen sazan gibi atlıyorsun
    Cevapla
  • korayaga 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu an almanyada kiralar yaklaşık iki odalı evler için 500-600€ ki bunlar tercih edilmeyen muhitlerde geçerli fiyatlar. Doğru düzgün yerlerde kiralar 650-750 € civarı iki odalı ev için. Ulaşım fiyatları istikrarlı bir şekilde 10 yıldır neredeyse hersene % 10 artıyor. Bir inşaat işçisi şanslıysa 1200 -1500 € alır. Çocuk parası 200€ geliyor diyebiliriz lakin medeni bir eğitim masrafı bir simitin 1€ olduğu bir ülkede misliyle fazla. Bu yüzden alman olmayan ailelerin çoğunun çocuğu basit okullardan mezun olup , sıradan işler arıyorlar veyahut kötü yola düşüyorlar. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor :)
    Cevapla
  • Halkh... 3 yıl önce Şikayet Et
    Nanecik sende git seni tutanmı var güle güle....
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada aldığın o bir aylık maaş orada yetiyor mu peki
    Cevapla
  • Şükrü 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem Türkiye’mizi çok seviyorsunuz buyrun gelin. Asgari ücretle yaşamaya ne kadar tahammül edeceksiniz. Avrupa’ya gitmek için kırk takla atan sizler değişimisiniz ?
    Cevapla
  • Amca yegen 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret patrona ihtar,patron isterse yüksek maaş verebilir,ayrıca evropa eski evropa değil,Avrupa'ya giden gurbetçilere Allah(CC) yardım etsin.
    Cevapla
  • Arsinli 3 yıl önce Şikayet Et
    12 yil almanyada yasadim oradaki herkes turkiyeye geldiginde ulkemizi met ediyor. Ama oradayken turliyedekilere ensyi gozuyle bakiyorlar. Sabah aksam turkiyedeki pahaliliktan bahsedip gulup egleniyorlar
    Cevapla
  • Zz12 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da 12 yıl çalışsan bunu demezsin. Türkiye'de herşey bedava gözünüz kör görmüyorsunuz.
    Cevapla
  • keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    sizin işiniz hocanin eşeke ters binme misali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!