Çavuşoğlu: Türkiye anahtar ülkelerden biri olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile telefonda görüştü. 135 ülkenin Türkiye'den tıbbi malzeme talebinde bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bazısı hibe bazısı da satın alma talebi. 81 ülkenin ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşıladık şimdi ise 'diğerlerine de nasıl yardımcı olabiliriz' diye bunun üzerine çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Türkiye anahtar ülkelerden biri olacak
Çavuşoğlu: Türkiye anahtar ülkelerden biri olacak
GİRİŞ 19.05.2020 00:02 GÜNCELLEME 19.05.2020 00:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve bölgesel konular ele alındı.

 

 

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA KORONAVİRÜS DİPLOMASİSİ

Bakan Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 115 ülkeden 70 binden fazla vatandaşımızı ülkemize getirdik. Biraz önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonla konuştuk. Onlar bizden 4 bin civarında vatandaşını götürdü. Aynı şekilde o rakama yakın vatandaşımızı da değişik eyaletlerden ülkemize getirdik. Bu konuda da birbirimize destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

135 ülkenin Türkiye'den tıbbi malzeme talebinde bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bazısı hibe bazısı da satın alma talebi. 81 ülkenin ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşıladık şimdi ise 'diğerlerine de nasıl yardımcı olabiliriz' diye bunun üzerine çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE ANAHTAR ÜLKELERDEN BİR TANESİ OLACAK"

Çavuşoğlu şöyle konuştu: 

"Dünya bundan sonra farklı bir dünya olacak. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes kendi kendine de yeterli olmaya çalışacak. Bu mümkün olmayacak o zaman da bölgeselleşme olacak. Küreselleşmede de bölgeselleşmede de anahtar ülkelerden bir tanesi Türkiye olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    biz anaktar değil kapı olmaya aday bir ülke olmalıyız ki önleyici vasfımızda bulunsun...
    Cevapla
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce Müslüman ülkelere yardım edilsin
    Cevapla
  • Sosyolog 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden ülkeler arasında savunma anlaşmaları yapılırdı çeşitli pakt lar kurulurdu şimdi aynısı salgın hastalık ve doğal afet ve gıda sıkıntısı anlaşmaları yapilicaktir bir salginda önce birbirlerine yardım edilecek yiyecek kitliginda önce birbirine yardım edilecek falan diye dunya cooook degisicek çok. artık eski davranışlar çok değişecek toplumlar yeni düşünce kalıplarına giricek vs vs
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizlerden Güç kuvvet versin inşallah
    Cevapla
  • Acayip 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır VİZE Serbesti SÖZÜNÜ tutmadınız .., Ben Hiç bir şeyin Düzeldiğini görmedim .., Ve Duymadık ..,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!