Kovid-19 ölüm riskini 6 kat artıran faktör tespit edildi

İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırmanın sonuçları, gribe ve koronavirüse peş peşe yakalanmanın ölüm riskini 6 kat artırdığını ortaya koydu.

Kovid-19 ölüm riskini 6 kat artıran faktör tespit edildi
Kovid-19 ölüm riskini 6 kat artıran faktör tespit edildi
GİRİŞ 19.10.2020 10:51 GÜNCELLEME 19.10.2020 10:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Liverpool Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı ve bioRxiv portalında yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre peş peşe gribe ve koronavirüse yakalanmak, ölüm riskini 6 kat artırıyor.

Araştırma kapsamında uzmanlar, fareler üzerinde yaptıkları deneyde bir grup fareye koronavirüs, ikinci gruba ise peş peşe grip ve koronavirüs bulaştırdı. Sonuç, hem gribe, hem de koronavirüse yakalanan grubun, sadece grip olan gruba göre hastalığı daha ağır geçirdiğini ortaya koydu.

Araştırma ekibinden Prof. James Stewart, “Grip bulaştırılan farelere replikasyonu azaltılmış koronavirüs enjekte edilmesine rağmen bu grupta artan enflamatuar tepki gözlemlendi. Bu, insanların Kovid-19’u ağır geçirmelerinin ana nedeni” açıklamasında bulundu.

Deney kapsamında ayrıca ikinci fare grubunda hastalıktan ölüm oranının birinci gruba göre altı kat daha yüksek olduğu görüldü.

Uzmanlara göre vücutta aynı anda birkaç patojenin dolaşımı, aralarında rekabete yol açıyor ve böylelikle vücut üzerindeki olumsuz etki artıyor.

YORUMLAR 8
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    KORONA VİRÜS TEDAVİSİ İÇİN Kekik yağı ve Keneviri araştırın. Karvakrol nedir bir bakın, araştırın.
    Cevapla
  • Türkoğlutürk 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz Liverpool Üniversitesi’nden çok ucuza mal edilebilen algı operasyonu uzmanı bilim insanlarının, grip aşısı satışlarına yeterince ilgi olmamasını gidermek maksatlı yaptığı operasyonu artık milletim yemiyor. Sağlık Bakanlığı ile ilgililere duyurulur. Her bakanlık önemlidir ama iki bakanlık bu millet için hayati öneme sahiptir. 1-Sağlık 2-Tarım. Bu da ilgilisine sunulur.
    Cevapla
  • AYDIN KARADENİZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha grip influenza pandemisi Kuzey yarım küreye henüz gelmemişken İngilizler nasıl bir araştırma yapmış yani ben size Türkçesini söyleyeyim diyor grip aşınızı olun.. Yoksa biz çok zarar ederiz. Aşıları da ürettik bi kere... Çünkü maske mesafe temizlik aslında gribi de aşırı miktarda azaltıyor yani bu maskelerle gripten de Kendimizi kurmuş oluyoruz ister istemez
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    biyolojik savaşa medya desteği.............
    Cevapla
  • Durum ciddi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hergün birşey buluyorlar Ìnsanların Psokolijisini bozmak için ne kadar Metrayel varsa kullaılıyor...Zaten yeterince insanların psikolijisi bozuldu yeter artık ne olacaksa olsun ..
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 3 yıl önce Şikayet Et
    Ama dogruyu soylemis derken nerden biliyorsun ingilizlerinkinin dogru oldugunu? Bence dogru degil, gribe yakalanan istirahat ediyor saglikli gida takviyesi yapiyor. Hollandada koronaya yakalananlari test yaparken burnunu kanatarak yapiyorlar. Oraya korona getiren bir hasta burnu kanayan insana bulastirma ihtimalide yuksek. Diyecegim oki masonlar esir aldiklari ulkeleri kendine hizmet ettiriyo.
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    ama doğruyu söylemiş , yazın azalıp kışın ölümün kol gezmesinin nedeni işte.
    Cevapla
  • mumuc 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar