Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla idrak edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıyla çeşitli etkinlikler ile idrak edileceğini söyledi. Erbaş, “26 Ekim’de Beştepe’de açılış programı, 28 Ekim’de Kocatepe Camii’nde kandil programı düzenleyeceğiz. 8 Kasım’da da online olarak ‘Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’ gerçekleştirilecek.” dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla idrak edilecek
Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla idrak edilecek
GİRİŞ 23.10.2020 16:34 GÜNCELLEME 23.10.2020 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu’nda bu yıl “Peygamberimiz ve Çocuk” temasıyla düzenlenen “2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerinin tanıtım toplantısına katıldı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Erbaş, 28 Ekim Çarşamba günü Hazreti Muhammed’in doğumunun sene-i devriyesi olduğunu belirtti. Bu yıl “Peygamberimiz ve Çocuk” temasıyla düzenlenen “2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerine değinen Erbaş, Hazreti Muhammed’in her konuda olduğu gibi dünya hayatının süsü ve nimeti çocuğa yaklaşım konusunda da en güzel örnek ve yol gösterici rehber olduğunu kaydetti. Erbaş, şöyle konuştu:

“Açıkça ifade etmeliyim ki çocukların ötelendiği, ihmale ve istismara maruz kaldığı, temel haklarından mahrum edildiği, hatta sadece kız evlat olduğundan dolayı ayrıma tabi tutulduğu bir çağ, merhamet ve insanlık sınavını kaybetmiştir.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Kömür Tozu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah keşke islamı müslümanlığı sadece mübarek aylarda değilde senenin bütün aylarında coşkuyla yaşasak ne güzel bir hayatımız olur,rabbim her daim rahmetini oluk oluk akıtır üzerimize,ama malesef ki islamı sadece mübarek günlerde hatırlar hale geliyoruz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...