Hatalı basım 200 TL'yi satışa çıkardı

Muşlu esnaf Volkan Akaydın, hatalı basım 200 TL'lik banknotunun koleksiyon değeri taşıdığını düşünerek satılığa çıkardı.

Hatalı basım 200 TL'yi satışa çıkardı
Hatalı basım 200 TL'yi satışa çıkardı
GİRİŞ 25.11.2020 09:09 GÜNCELLEME 25.11.2020 09:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Günü gelen ödemesini yapmak üzere banka ATM'sinden para çeken Volkan Akaydın, banknotlardan birinde Atatürk fotoğrafının üzerinden kırmızı bir şerit geçtiğini görünce ilgili bankanın şubesine gitti. 

 




Akaydın'ın şikayeti üzerine parayı inceleyen görevliler sahte olmadığını ancak parada baskı hatası olduğunu belirtti. Görevliler, parayı Akaydın'a iade etti. Banka görevlileri, Akaydın'dan paranın kendilerine iade edilmesi halinde yerine 200 TL'lik banknot verebileceklerini bildirdi. 

 


Baskı hatalı parayı iade etmeyi kabul etmeyen Volkan Akaydın, "Parayı bankadan çektikten sonra Atatürk resminin üzerinde boydan boya şerit şeklinde çekilmiş bir tabaka gördüm. Önce sahte olduğunu düşündüm. Banka personeline sorunca sahte olmadığını anladım. Diğer 200'lük banknotlarla karşılaştırdım. Fakat hiç birinde böyle bir baskı hatasına rastlamadım. Yaklaşık bir ay önce televizyonlarda 50 TL'lik bir banknotta baskı hatasına dair bir haber vardı. Koleksiyoncular paranın peşine düşmüştü. Bendeki banknotta baskı hatası bariz ortada. Koleksiyonculardan gelecek mantıklı tekliflere açığım" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • ahmet yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    işsiz ya yemin ederim neylerden para umuyorlar
    Cevapla
  • rizeli 3 yıl önce Şikayet Et
    şu hale bak,
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    boşa hayal !! hiç idrak etmedin mi ? banka sana isterseniz değiştirelim demiş. fazlasını teklif etmemiş. en azından banka çalışanları kendileri için teklif verirlerdi. eğer değer fazlası olsaydı.
    Cevapla
  • UZUN ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    halimize gülelim mi ağlayalım mı
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Üzeri çizilince 10 bin lira ediyosa ben de çizeyim bendeki paraları. 200 lira banknot yok gerçi bende. çizik 10 lira ne kadar eder ki?
    Cevapla
  • zırto 3 yıl önce Şikayet Et
    1 Liraya alayım sendekini :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk