İstanbul'da fırınlarda fiyat ve gramaj denetimi

İstanbul'un bazı ilçelerinde yapılan denetimlerde, 352 fırının gramaj, fiyat, tarife dışı üretim ve satış yaptığı tespit edildi.

İstanbul'da fırınlarda fiyat ve gramaj denetimi
İstanbul'da fırınlarda fiyat ve gramaj denetimi
GİRİŞ 10.12.2020 00:23 GÜNCELLEME 10.12.2020 00:23

Beykoz, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Silivri, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerindeki fırınlar, azami fiyat tarifelerine uygunluğun sağlanması amacıyla 7-8-9 Aralık'ta denetlendi.

Fırınlar, Valilik koordinasyonunda, kaymakamlıklar, İl Ticaret Müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlüğü ve il/ilçe tarım ve orman müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla denetlendi.

Denetimlerde, 608 fırından 256'sının tarifeye uyduğu, 352 fırının ise gramaj, fiyat, tarife dışı üretim ve satış yaptığı belirlendi.

Vatandaşlar da ekmeğin fiyat ve gramajını kontrol etmeli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından açıklanan azami ekmek fiyat tarifesine uymadıkları tespit edilen fırınlara, Haksız Fiyat Artışı Tutanağı düzenlendi. Ayrıca savunmaları istendi.

Vatandaşlardan, aldıkları ekmeğin fiyat ve gramajını kontrol etmeleri, tespit ettikleri olumsuzlukları Ticaret Bakanlığı "Haksız Fiyat Artışı Bildirimi" mobil uygulaması veya Alo 175 telefon hattı üzerinden bildirmeleri istendi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı