Adres kodu sorgulama nasıl yapılır? E- Devlet 9 haneli Adres Kodu sorgulama işlemi

E- Devlet üzerinden Adres Kodu sorgulama nasıl yapılır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı tarafından yapılan açıklamaya göre açık adreslerin yerini 9 haneden oluşan Adres Kodları alacak. Vatandaşlar kendilerine atanan Adres Kodlarını açık adres belirtilmesi mecburi olan kısımlara yazması veya söylemesi yeterli olacak. İşte Adres Kodu sorgulama işlemi

Adres kodu sorgulama nasıl yapılır? E- Devlet 9 haneli Adres Kodu sorgulama işlemi
Adres kodu sorgulama nasıl yapılır? E- Devlet 9 haneli Adres Kodu sorgulama işlemi
GİRİŞ 15.12.2020 15:35 GÜNCELLEME 15.12.2020 15:35

Adres Kodu sorgulama ekranı E-Devlet üzerinden yapılacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı yeni bir döneme geçiş yapılacağını ve test aşamasında olduğunu açıkladı. Yakın zamanda tüm vatandaşlar kargolara veya herhangi bir kurum ve kuruluşla adreslerini paylaşmak istediğinde sadece 9 haneli rakam paylaşacağını duyurdu. An itibari alt yapının hazır olduğu belirtilirken test aşamasının tamamlanmasının ardından adres nedeni ile yaşanan tüm karışıklık ortadan kaldırılacak. Yanlış adres nedeni ile vatandaşların mağduriyetleri de ortadan kaldırılmış olacak. Peki, adres kodu sorgulama nasıl yapılır?

ADRES KODU NEDİR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı tarafından yapılan açıklamaya göre adres kodu 9 haneden oluşan ve vatandaşların kayıtlı bulunduğu adrese yönlendiren bir rakam kombinasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Yani kısacası okul kayıtları, kurum ve kuruluşlar hatta kargolar gibi kurumlara beyan ettiğimiz adres kısmına yeni düzenleme ile adres yerine adres kodlarının yazılması yeterli olacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı'nın açıklaması;

“Vatandaşlar TC kimlik numarası ve açık adresini söylerken tedirgin oluyor. Bu projeyle 20-66-80-308 diyecek, dokuz rakam bu kadar, ‘adres kodu’ başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok”

ADRES KODU SORGULAMA

Adres Kodu sorgulama işlemi E-Devlet platformu üzerinden sağlanacak. Kişi E- Devlet platformuna girerek adres koduna kolayca ulaşabilecek. Lakin söz konusu hizmet test aşamasında olduğundan henüz E- Devlet üzerinden kullanıma açılmadı. 

ADRES DEĞİLİKLİĞİNDE ADRES KODU DEĞİŞECEK Mİ? 

Adres Kodu ile ilgili en çok merak edilen soruların başında ise adres değişikliği olması halinde adres kodu da değişecek mi sorusu geliyor. Vatandaşlara atanan Adres Kodu adres değişikliği yapması halinde değişikliğe uğramayacak. Kişi ikametgahını aldırması halinde yeni adresi Adres Koduna taşınacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı