Türkiye Fırıncılar Federasyonu İBB'ye tepki gösterdi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan İBB'nin halk ekmek büfesi açma talebine tepki gecikmedi. Ekmek üzerinden yapılan siyaseti eleştiren Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, "Bugün, 'hizmet üreteceğim' diye göreve gelenlerin, esnaflık yapması tamamen yanlış bir uygulamadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu İBB'ye tepki gösterdi
Türkiye Fırıncılar Federasyonu İBB'ye tepki gösterdi
GİRİŞ 18.12.2020 13:03 GÜNCELLEME 18.12.2020 13:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meclise taşıdığı 142 yeni ekmek büfesi açma talebine sert bir çıkış yaptı. Mevcut durumda 500'e yakın sayıda büfe olduğunu dile getiren Balcı, esnafa karşı haksız rekabet oluştuğunu belirtti.

Ekmek üzerinden siyaset yapan İBB'nin, "hizmet" görevini askıya aldığını vurgulayan Balcı, "Unutulmamalı ki bu tür siyasetler, 1990'ların Türkiye'sinde geçerliydi. Bugün, 'hizmet üreteceğim' diye göreve gelenlerin, esnaflık yapması tamamen yanlış bir uygulamadır." değerlendirmesinde bulundu.

"HİZMETİ ÖNCELİK OLARAK GÜNDEMİNİZE ALIN"

Balcı, Belediye tarafından su ve ulaşım gibi hizmetlere yapılan zammı da anımsatırken, 142 ilave ekmek büfesi açılması çabasının hizmet olarak adlandırılamayacağını aktardı ve şunları kaydetti:

"İyisi mi siz belediyenin asıl işi olan hizmeti öncelik olarak gündeminize alın, biz de esnaflığın gereği olarak ekmeği nasıl kaliteli ve hesaplı çıkarabiliriz ona bakalım."

Akşam

YORUMLAR 18
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Benzin, Mazot, düşüyor,geçen seneden Ucuz, Dolar düşüyor, Devlet Gübre faizlerini kaldırdı, gübre desteği veriyor ama Ekmeğe boyna Zam geliyor! Neden!?
    Cevapla
  • 444 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce ekmeği nasıl 2 tl den aşa çekerim ınj düşğn
    Cevapla
  • realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırıncılar Federasyonu başkanı da siyaset yapmak yerine başkanı olduğu sektörün sorunlarıyla ilgilensin derler sonra. Di mi sayın başkan? Tanzim çadırları neyse halk ekmek de odur kardeşim.
    Cevapla
  • Ekrem başkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende ucuza sat sonuna kadar ekrem başkan adam bar gazıno açmadı ekmek dukkanı açmış mılyonşarca insan açç
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Halk ekmeğe geldiği güneden beri iki kez zam yapan ekreme sordun mu? Kriz ortamında bilinçli olarak halk ekmek fiyatını yükselten kimdi? Likayat dedi ama kendi yandaşını Halk ekmeğin başına getiredi. Sancaktepe Belediye kazanamayan chp adayı özgen nama ya ne kadar maaş veriyor?
    Cevapla
  • Yeşim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem Başkan
    Cevapla
  • SAMİH SALTAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesela kac milyon ac. Azizi İstanbulu yöneten capsız iş yapsın iş
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni büfelerin açılması iyi bir şey, fakat mevcut büfelere ekmek yetiştiremezken,yeni büfelere nasıl ekmek vercekler? Üç vardiya çalışan bazı ekmek fabrikalarını iki vardiyaya düşürmüşler büfeler önünde kuyruklar oluyor.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Samii, bence bu konuda hiçbir bilginiz yok, büfelerdeki kar marjıyla kimse o işi yapmaz emin ol, zaten öteden beri büfeleri engelli veya ekonomik durumu çok kötü olanlara veriyorlar..
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Rant kimlere verecekler büfelerin işletmesini bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 4 ayda 20 puan birden düşecek
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!