Malatya Valiliği'nden engelli kız çocuğuna taciz iddiaları hakkında açıklama

Son Dakika Haberi; Malatya Valiliği engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğu iddialarını yalanladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu kız çocuğunun devlet korumasına alındığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yalan paylaşımlara tepki göstererek 'Olayda tecavüz bulgusu yok. Ailesi var. Çocuk var. Yeter artık.' ifadesini kullandı.

Malatya Valiliği'nden engelli kız çocuğuna taciz iddiaları hakkında açıklama
Malatya Valiliği'nden engelli kız çocuğuna taciz iddiaları hakkında açıklama
GİRİŞ 02.01.2021 23:36 GÜNCELLEME 03.01.2021 01:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada 'Emineyekimtecavüzetti' etiketiyle yayılan Malatya'da engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğu iddiaları valilik tarafında yalanlanırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yalan paylaşımlara tepki göstererek 'Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok. Ailesi var. Çocuk var. Yeter artık.' ifadesini kullandı.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde;

02 Ocak 2021 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında; Malatya İli Arguvan İlçesi “Narmikan (Yazıbaşı) Mahallesinde engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna” dair paylaşımlara yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

 

 

25.12.2020 tarihinde Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Arguvan İlçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesinde yaşayan 2004 doğumlu zihinsel engelli E.G. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine derhal Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır.

Mağdur çocuk aynı gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alınmasını müteakip MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilerek 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruma ve bakım altına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgilerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda; mağdurun “herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği” belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BAKAN SOYLU: SOSYAL MEDYA MAHKEMELERİNDEN YORULDUK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu paylaşımında "Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden yorulduk. Malatya’daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak. Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok Ailesi var. Çocuk var. YETER ARTIK" ifadelerini kullandı.

ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu kız çocuğunun ivedilikle devlet koruması altına alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, 25 Aralık 2020 tarihinde aldığı ihbar üzerine kızımızın yaşadığı ikamet adresine giderek sosyal inceleme yapmıştır.

Çocuğumuz ivedi olarak devlet koruması altına alınmıştır. 

Yine aynı gün, konuyla ilgili kolluk ve adli merciler soruşturmasına başlamıştır. 

Çocuğumuz kuruluş bakımında ihtiyaç duyduğu psikososyal desteği almaya devam etmektedir.

Adli süreç Bakanlığımız tarafından takip edilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MALATYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan basın açıklamasında konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

YORUMLAR 13
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp de yaşananlar yalan değil ama. Chp de olanlar hakkında niye konuşmazlar?
    Cevapla
  • SEBAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanun yapmasını bilmiyorsunuz. Sonrada mağduru korumaya çalışıyorsun.
    Cevapla
  • halıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    sende tipik bir Chplisin. eleştiri var proje yok öneri yok
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesela nasıl yapılmalı kanun, bu tür olayları önlemek için? Engellileri veya çocuklarımızı hiç dışarı çıkaramamalı mıyız? Boş laf…
    Cevapla
  • istanbullu adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    tecavüz varsa chp lilerdir onları soruşturun bu işi onlar yapıyor
    Cevapla
  • vanti13 3 yıl önce Şikayet Et
    valla biz yorulduk bunların yalanlarını dinlemekten bıktık!İktidara boşuna oy verilmedi bunları dinlemek için hergün muhalafetin yalanlarından bıktık
    Cevapla
  • Erzurumlu Galip 3 yıl önce Şikayet Et
    Olay yoksa nasıl korumaya alınıyor o kısmı anlayamadım. neden ihbar edilmiş ? durduk yere mi ?
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir iddia varsa tabi ki koruma altına alınması lazım. Sonra soruşturma yapılması lazım ki bunlar zaten yapılıyor. Savcıların incelediği bir konuda Bakan Beyin mevcut bilgiler dışında diyebileceği bir şey yok. Burada Sayın Bakanın şikâyeti çocuğun ve ailesinin üzülmesine sebep olacak sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili...
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyan Umeti Uyanmak Nasip Eyle Particilik Pırtıcılık Yapmayalim Fitne Fitnedir Nerde Olursa Olsun . ALLAH ım Ümmette ve islam Cografyasina Ülkemize Yardim Eyle Yarab.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz
MİT teröristlere göz açtırmadı: 9 terörist yakalandı, 16 terörist etkisiz hale getirildi