Pınar Gültekin’in katil zanlısının akıl sağlığı sağlam çıktı

Temmuz ayında Türkiye’yi sarsan Pınar Gültekin cinayetinin katil zanlısı Cemal Metin Avcı için Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada mahkeme ara kararında katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına yönelik rapor tanzim edilmesini istemişti. Sonuç belli oldu.

Pınar Gültekin’in katil zanlısının akıl sağlığı sağlam çıktı
Pınar Gültekin’in katil zanlısının akıl sağlığı sağlam çıktı
GİRİŞ 03.01.2021 15:32 GÜNCELLEME 03.01.2021 15:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin 26 Aralık 2020 tarihinde düzenlediği raporda, “16 Temmuz 2020 tarihinde işlendiği iddia olunan ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçuna karşı işlediği hukuki anlam ve sonuçlarını açıklayabilir ve davranışlarını yönlendirme yeteneğini azaltacak veya kaldıracak düzeyde bir akıl hastalığı bulunmamaktadır. Ceza sorumluluğu tamdır” denildi.

“Yaşarken de yakılmış olabilir”

Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı tarafından Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylasındaki bağ evinde 16 Temmuz tarihinde önce boğulduğu, ardından cesedin varile konulduğu, daha sonra yakılarak üzerine beton döküldüğü katil zanlısının ifadesinde yer almıştı. Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu’ndan Pınar Gültekin’in ölüm zamanı ve yaşarken mi yakıldığı ile ilgili mütalaa talep edildi. 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan mütalaa yazısında, “Kişinin ölümünün boyna basıya bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olabileceği gibi boyna bası eylemi sonrası kişi yaşıyor iken yakılmasına bağlı da ölümün meydana gelmiş olabileceği, mevcut verilerle bu mekanizmalar arasında tıbben ayrım yapılamadığı, cesedin ileri derecede yanmış olması ve yumuşak dokuların büyük oranda bulunmaması nedeniyle mevcut verilerle ölüm zamanının bilenemediği ile mütalaa olunur” denildi.

İkinci duruşma 4 Ocak’ta

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin ikinci duruşma 4 Ocak’ta yapılacak. Saat 13.30’da başlayacak duruşma öncesi Pınar Gültekin’in aile avukatı Dr. Rezan Epözdemir saat 12.30’da Muğla Adliyesi önünde açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Delinin öldürme hakkımı var o zaman delide yaşamasın öldürmesini bilen deli değil piskopat şizofroni canidir bunada aynı kısas uygulansın
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızın babasını arayan CHP milletvekili gider bu caniye uyduruk bir deli raporu çıkarır şimdi aman dikkat!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!