HDP, kapatma davasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı! Küstah ifadeler

Yargıtay, HDP'nin kapatılması istemiyle AYM'de dava açtı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar dava ile ilgili partilerinin Merkez Yürütme Kurulu'nu yarın olağanüstü toplantıya çağırdı. Partiden yapılan yazılı açıklamada halkın yönetime seçimle getirdiği iktidar için 'Darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır.' ifadeleri büyük tepki çekti.

HDP, kapatma davasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı! Küstah ifadeler
HDP, kapatma davasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı! Küstah ifadeler
GİRİŞ 17.03.2021 23:08 GÜNCELLEME 17.03.2021 23:12
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Buldan ve Sancar, ortak yazılı açıklamalarında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine açılan davanın demokrasiye yeni bir darbe olduğunu ileri sürdü.

BAĞIMSIZ HAKİM VE SAVCILARA TEHDİT!

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "PKK propagandası" sebebiyle vekilliği düşürülmesi hakkında AK Parti'yi suçlayan HDP karara imza atan hakim ve sacıları tehdit ederek şu ifadeleri kullandı;

AKP iktidarı, kendisine bağımlı ve taraflı hale getirdiği yargıyı, siyaseti dizayn etmek için bir sopa olarak kullanmaktadır. Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir. Bu iktidar, darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır. AKP, kapatma davası ile yargı üzerinden MHP’ye bir kongre hediyesi vermiştir. Siyasi talimatla hareket eden savcılar ve hakimler bilmelidir ki bu iktidar değiştiğinde hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir

YORUMLAR 106
  • Türkoğlutürk. 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK terörüne hararetle destek çıkan kimi yayınlara hemen çok sert ceza verilmeli. Hatta kökten susturulmalı. Bu memleket bu şarlatanların babalarının çiftliği değil. bunlar adeta ppk'nın öncülüğünü yapıyor. Bu şarlatanlar yüzünden şımaran pkk sevicileri her defasında biraz daha azgınlaşıyorlar.
    Cevapla
  • Belcikadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lee ordan topunuzun cani ceheneme kansizlar
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini tıkın kodese
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kodese değil darağacına . Yeter artık . Asın bu vatan hainlerini.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin CHP genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da HDP'ye açılan kapatma davası için bu bir DARBEdir dedi. Aynı CHP 15 Temmuz sonrası yapılan OHAL ilanı için de DARBE demişti,20 Temmuz Darbesi . Ne zaman Terörle iltisaklılara dokunsan ses CHP'den geliyor.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele siz hukuk önünde bi hesap verinde sonrası Allah Kerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak