Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye kapatma davasına destek

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 217 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 563'üncü günde de devam ediyor. Aileler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yapılan başvuruya desteklerini 'HDP kapanacak, anneler kazanacak' sloganıyla yaptıkları yürüyüşle iletti.

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye kapatma davasına destek
Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye kapatma davasına destek
GİRİŞ 18.03.2021 12:42 GÜNCELLEME 18.03.2021 12:44
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019'da ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP'nin Diyarbakır'daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin'in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin- Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han'ın oğlu Onur'un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

'ANNELER OLARAK HDP'NİN MASKESİNİ DÜŞÜRDÜK'

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlatları için 563 gündür oturma eylemi yapan aileler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HDP'nin kapatılması talebiyle AYM'ye yaptığı başvuruya desteklerini iletti. 'HDP kapanacak, anneler kazanacak', 'Kahrolsun PKK, kahrolsun HDP' sloganlarıyla yürüyüş yapan aileler, HDP'nin kapatılması gerektiğini dile getirdi. 

Yürüyüşün ardından aileler adına açıklamayı, 2015 yılında kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelen ve eylemini sürdüren Necibe Çiftçi yaptı. Çiftçi, 563 gündür HDP önünde eylem yaptıklarını dile getirerek, "217 aile olarak diyoruz ki 'Çocuklarımızı kandıran, HDP'dir'. HDP olmasaydı PKK olmazdı. Biz anneler olarak HDP’nin maskesini düşürdük. HDP’nin kirli yüzünü herkese gösterdik ve yürüdük. Bize sırtlarını döndüler. HDP’nin makyajı aktı. Kirli çamaşırları ortaya birer birer çıkıyor. HDP, terörün odağı olmuştur. HDP, terörden besleniyor; sigortası PKK’dır. HDP, PKK’nın suç ortağıdır, kapatılmalıdır. Kürtler, terörden bıktı, usandı. HDP, biz Kürtleri değil PKK’yı temsil ediyor. Anneler olarak biz diyoruz ki 'HDP ya kapanacak ya kapanacak. PKK da ya çökecek ya çökecek'. Eylemimizde bize destek verenlere teşekkür ediyoruz. HDP’yi Allah’a havale ediyoruz” dedi. 

YORUMLAR 29
  • VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    HDP Halkın düşmanı partisi olarak Ermenilere ve yahudilerte hizmet eden bir terör destekci partidir.
    Cevapla
  • selahattin özkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Kandile bir atom bombası atılsın dağ taş erisin kemiği eti ile beraber yokolsunlar inşallah
    Cevapla
  • sezayi 3 yıl önce Şikayet Et
    chp sizi anneleri neden ziyaret ediyor? hdp ye yol göründü.hdp ye talip.biz proje ittifakıyız diyor akşener.proje mimarı biden muhalefeti destekleyerek iktidarları devirecekya.halk buna kanmamalı kandırılmamalı.15 TEMMUZU UNUTMAYALIM!
    Cevapla
  • Tekniker 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp , meclisteki hain terör ve bölücü partisi olup , ayan beyan terörün siyasi organıdır . bu zaten tartışılmaz . bu partiyi kapatmak onların mağdurları oynaması için bir fırsat olur. bu bölücü ve hain oluşumun asıl onlara oy verenler oy vermez ise o zaman işlevini yitirir ve gömülür. iş yine vatandaşa düşmekte . Hem bunlara oy vermemek ve hem de bunlarla yürüyünlere omuz verenlere oy vermemekle bunlar bertaraf edilir. Biz Vatansever Vatandaşlar Olarak Bunun Bilincinde Olalım Yeter. Başka Türkiye Yok.
    Cevapla
  • bağımsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne fark eder hdp demek pkk demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi