Son Dakika: Risk haritası değişti! Yüz yüze eğitim ve okullarda son durum

Koronavirüs risk haritasının güncellenmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili son dakika açıklaması geldi.

GİRİŞ 30.03.2021 16:43 GÜNCELLEME 30.03.2021 23:08
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, kabine toplantısı ve risk haritasının güncellenmesinin ardından alınan kararları duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde ‘yerinde karar’ uygulaması kapsamında daha önce kamuoyu ile paylaşılan kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edileceğini açıkladı.

İŞTE ALINAN KARARLAR;

YERİNDE KARAR DEVAM EDECEK

Eğitimde "yerinde karar" uygulaması kapsamında yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı kararlarla devam edilecek

Türkiye'nin risk haritasında 58 il kırmızıya döndü!

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecek.
GÜNCEL RİSK HARİTASI
Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır. 

OKUL-ÖĞRENCİ

VALİLİKLER FARKLI BİR KARAR ALMADIKÇA...

Valilikler, İl Hıfzıssıhha Kurulları ile farklı bir karar almadıkça okullarımız mevcut durumlarını koruyarak yüz yüze eğitime devam edecekler.

Buna göre, bugün açıklanan Türkiye Kovid-19 risk haritasında risk kategorisi değişen iller, gerekli önlemleri alarak, bir önceki haritadaki şekliyle yüz yüze eğitimi sürdürebilecek.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Valilikler, İl Hıfzıssıhha Kurulları ile farklı bir karar almadıkça okullarımız mevcut durumlarını koruyarak yüz yüze eğitime devam edecekler.

SINAV AÇIKLAMASI

Okullardaki sınav uygulaması da takvim doğrultusunda devam edecek. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SON DAKİKA, YÜZ YÜZE EĞİTİM

 

YORUMLAR 110
  • Cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmayanda olsun mantığı olmaz.okullar kapansın.universiteler kapansın.hastaligin merkezi
    Cevapla
  • Kaan77 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulları açık tutmak herkez korena olsun gitsin demektir bu iş okadar kolay değil b ir zahmet bu kararı çıkaranlar bir okul olduğu sabah baksın sokaklara sabah ve akşam saatlerinde birde taitgşl gününde okula gelmekle bitmior iş okulların açık olması bir ilin sabah ve akşam üstü komple ollarda cocluk cocuk sokaklarda olması tehlikenin artması demektir bakın artış zamanına okul açıldıktan sonra tırmanışa geçti korena kafeler falan hikaye zaten hepsi işyerlerinin ceza yemiyim diye kontrollü hareket edior hala marketler bile hala mahalle bakkalı bile sırayla alıyor çoğu erde milleti esas tehlike 200 300 öğrenci 10 15 öğretmen ve personel idarenin bir arada bir bina içinde olması
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlarda zor sorular var bazı hocalar sınav çalışma kağıdını vermiyorlar verseler de ordan sormayacagim diyorlar biz nerden çalışacağız belirli konu yok belirli düzen yok adalet yok internet çekmediği için derslere giremeyenlere de düşük puan verdiler derse girmeyen ve okula katkısı olan kişiye de girmedi derse ama ona da yüksek sözlü notu verildi vallahi ben bizim öğretmenlerin bu kadar acımasız olduklarına cidden çok üzülüyorum hiç bizi anlamıyorlar hep puanımızı kiriyorlar hiç adaletli değil ikinci dönem sınavları da bu şekilde olursa vallahi dayanamam kalp krizi geçiririm
    Cevapla
  • Isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    evde en azından sağlığımız tehdit altında değil vakalar bu kadar yüksekken biz öğrencilerin hayatını tehlikeye atmaya değer mi size sorarım üstelik birinci dönem sınavlarını olduk ikinci dönem sınavları için niye bizi sıkıyorsunuz herkes zor bir dönem geçiriyor bu kadar gerilmemize stres yaşamamıza gerek yok ıkinci sınavları yapmazsanız da olur birinci dönemde ne aldıysak ikinci dönem için de geçerli olsun vakalarda 3. Dalgayı bekliyorken hem okulu kapatın hem de sınav yapmayın ruh sağlığımız bozuldu yeterince stres yaşadık sınavları bir erteleyip durdunuz bizim de düzenimiz bozuldu nasıl toparlayacagiz biraz biz öğrencileri de anlayın lütfen
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Hediye 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar yapılıp okullar kapansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor