Elektrik Doğalgaz ve Su faturası ertelendi mi? 2021 Fatura erteleme başvurusu nasıl yapılır?

Doğalgaz, Elektrik ve su faturalarının ertelenmesine ilişkin vatandaşlar tarafından merak edilen açıklama geldi. Tam kapanma süreci kapsamında 29 Nisan ila 17 Mayıs tarihleri arasında tam gün sokağa çıkma yasağı uygulaması başlayacak. Bu süreç içerisinde faturaların ertelenmesine ilişkin son dakika gelişmesine ise haberimizden ulaşabilirsiniz.

Elektrik Doğalgaz ve Su faturası ertelendi mi? 2021 Fatura erteleme başvurusu nasıl yapılır?
Elektrik Doğalgaz ve Su faturası ertelendi mi? 2021 Fatura erteleme başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 06.05.2021 10:13 GÜNCELLEME 06.05.2021 10:14

29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma süresince Doğalgaz, Elektrik ve su faturalarının ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin merak edilen cevap yetkiler tarafından geldi. Bu süreç içerisinde konuya ilişkin bilgilendirme enerji yönetimi dağıtım ve tedarikçilere iletildi. Peki faturalar ertelendi mi? Fatura borcu olanlar için ne kadar alındı? İşte merak edilen sorunun cevabı..

Faturalar ertelendi mi?

Doğalgaz ve Elektrik faturalarının son ödeme tarihlerinin Ramazan Bayramı sonrasına yani tam kapanma sürecinin sonuna kadar ertelendiği açıklandı. Bu süreçte faturalar borcundan ötürü ev ve iş yerlerinde kesinti olmayacak.

Konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle tam kapanma sürecinde kesinti olmayacak. Tam kapanma süresince ödeme olanağı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Faturalarını tam kapanma sürecinde ertelemek isteyen vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmadan otomatik olarak erteleneceği belirtildi.

Su Faturaları Ertelendi mi?

Su faturalarının ertelenip ertelenmediğine ilişkin henüz resmi birimler tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Faturala İlişkin Tam Kapanma Önlemleri Neler?

  • Zorunlu olmadıkça elektrik kesintisi olmayacak.

  • Elektrik ve doğal gaz sayaç okuma faaliyetleri devam edecek.

  • Arızalara en hızlı biçimde müdahale edilecek.

  • Müşteri hizmetleri merkezleri müşterilerin ihtiyacını karşılamak için dönüşümlü olarak çalıştırılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?