AÖF yaz okulu sınavları ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesinden kritik açıklama!

Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme Fakültesinde üniversite eğitimi alan öğrenciler yaz okulu sınavlarına odaklandı. Mezun olmak isteyen, alttan dersi olan ve üstten ders alma hesapları yapan öğrenciler yaz okulu sınavlarının nasıl yapılacağını merak ediyor. Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavları hakkında kararını verdi. Peki 2021 AÖF yaz okulu sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak?

AÖF yaz okulu sınavları ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesinden kritik açıklama!
AÖF yaz okulu sınavları ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesinden kritik açıklama!
GİRİŞ 12.08.2021 09:09 GÜNCELLEME 12.08.2021 09:09
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

AÖF yaz okulu sınav tarihleri, ön lisans ve lisans bölümlerinde açıktan okuyan öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Vaka sayılarının tekrar yükselişe geçmesiyle İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri sınavların ne şekilde yapılacağını araştırıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında güz ve bahar dönemi sınavları aof.anadolu.edu.tr adresinde bulunan online sınav sisteminde gerçekleştirilmişti. Başarısız dersleri bulunanların kurtarıcı olan yaz okulu sınavlarında adaylar ortalama yükseltmek için fırsat yakalıyor. Anadolu Üniversitesinden sınavlarla ilgili beklenen açıklama geldi. Peki AÖF 2021 yaz okulu sınavları internetten mi olacak? İşte sınavlarla ilgili alınan flaş karar...

AÖF 2021 Yaz Okulu Sınavları Online Mı Yapılacak?

Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. En fazla 5 ders seçimi yapan adaylar sınavları gündemlerine aldı. Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada yaz okulu sınavlarının 4 Eylül tarihinde yüz yüze yapılmasının planlandığı ifade edildi.

Anadolu Üniversitesi sınav açıklamasını 21 Haziran tarihinde yaptı. Bu tarihten önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yaz okulu derslerinin yüz yüze yapılması gerektiğini ifade eden yazıyı üniversitelerin ilgili bölümlerine iletmişti. YÖK son yaptığı açıklamada karar değişikliğine giderek yaz okulu derslerinin uzaktan yapılabileceğini duyurdu. Anadolu Üniversitesinin yayınladığı takvime göre sınavlara 1 aydan uzun bir süre var. Konuyla ilgili Açıköğretim Fakültesinin yeni bir karar alması bekleniyor.

Anadolu Üniversitesi Ders Geçme Notu Kaç Oldu?

Pandemi döneminde ilk online sınav kararı alan üniversitelerden birisi olan Anadolu Üniversitesi senato kararı ile ders geçme notunu 35 olarak belirledi. AÖF yaz okulu sınavlarında ders geçme notu 35 olacak. Açıköğretim Fakültesi sınavlarının yapılışına ilişkin detaylar henüz belli olmazken geçtiğimiz dönemde adaylara sorumlu olunan her ders için 20 soru sorulmuştu. 

2021 Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Şartları!

Anadolu Üniversitesinde eğitim alınan lisans veya ön lisans programına göre mezuniyet şartları değişmektedir. Ön lisans programından mezun olabilmek için adayların en az 120 AKTS'lik, lisans programlarından diploma sahibi olabilmek için en az 240 AKTS'lik dersin başarıyla tamamlanması gerekmektedir. Tüm dersleri başarıyla tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan öğrenciler ve Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00 ve üzerinde olan adaylar mezun olmaya hak kazanır.

YORUMLAR 120
  • Köy kızı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınav merkezleri tercihleri nasıl olacak
    Cevapla
  • Osman Bozyiğit 2 yıl önce Şikayet Et
    Şartlar doğrultusunda Kesinlikle sınava girmeyeceğim
    Cevapla
  • BURAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaz okulu online olsun hasta olmak istemiyoruz okumak için ölmek istemiyoruz
    Cevapla
  • Esengül Akbal 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz evden dışarı çıkmıyoruz evde deger verdiğimiz aile üyeleri var bu kadar vaka yüksekliğinde yüz yüze yapılmasını istemiyorum hayatımız birinin öksürüğü ne kalmasın bu kadar ucuz olmasın geçen yılda online oldu bu yıl neden bu kadar diretiliyor acaba
    Cevapla
  • Öğrenci aof 2 yıl önce Şikayet Et
    Sel bölgesinden yazıyoruz sınavların online olmasını istiyoruz nice aile yakınlarını kaybetti bu durumda şehir merkezine gidip sınava giremeyiz ya online olsun yada ertelensin sınavlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki