İçişleri'nden son dakika Afgan göçmen açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler, sınır güvenliği, engellenen terör saldırıları, yeni eğitim öğretim yılı ve sel felaketine ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.09.2021 10:34 GÜNCELLEME 06.09.2021 11:00
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "2019 yılında 201 bin 437, 2020'de salgın koşullarına rağmen 50 bin 161 ve bu yıl halen 40 bin 98 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalanmıştır." açıklamasında bulundu.

İsmail Çataklı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"2020'de sınırda girişi engellenen yabancı sayısı 505 bin 375, bu yıl şu ana kadar 307 bin 850'dir. Anormal bir artış iddiası, rakamlarla teyit edilmemektedir. 2020'de salgından kaynaklı olumsuzluklara rağmen 122 bin kişinin göçünü engelledik. Yılbaşından bu yana 94 bin 915 düzensiz göçmen yakalandı.

Erdoğan talimatı verdi! Suriye ve Afgan göçmenler geri gönderilecekErdoğan talimatı verdi! Suriye ve Afgan göçmenler geri gönderilecek

SINIR GÜVENLİĞİ

(Sınırlarımız kevgire döndü) gibi ölçüsüz ve mesnetsiz ifadeler, sınır güvenliğinden sorumlu askere, ona destek olan polise, jandarmaya ve devletin itibarına haksızlıktır.

Doğu sınırına son teknoloji zırh!Doğu sınırına son teknoloji zırh!

18 TERÖR EYLEMİ ENGELLENDİ

Ağustostaki operasyonlarda terör arananlar listesindeki 7 sözde üst düzey teröristin de aralarında olduğu 98 terörist etkisiz hale getirildi. 18 terör eylemi engellendi.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

(Yeni eğitim-öğretim yılı) 19 bin 569 kolluk personeli ile 10 bin özel güvenlik görevlisi okulların güvenliğinden sorumlu olacak."

SEL FELAKETİNDE SON DURUM

Çataklı, sel felaketindeki son duruma ilişkin,"71’i Kastamonu’da, 10’u Sinop’ta, biri de Bartın’da olmak üzere toplam 82 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kastamonu’da 9 ve Sinop’ta 6 olmak üzere toplam 15 vatandaşımızda halen kayıptır. Arama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Bozkurt'taki sel felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktıBozkurt'taki sel felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktı

YORUMLAR 37
  • F b 2 yıl önce Şikayet Et
    Göçmenleri gönderin bakın kira ve gıda fiyatları nasıl düşüyor görün İkitelli ye gelin nerdeyse türk kalmadı gibi bir şey
    Cevapla
  • Urfalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Selçuklu Osmanlı gibi geniş bir imparatorluğun zemini kurulacak İnş . Korkmaya gerek yok .
    Cevapla
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bahçelinin deyimiyle bu AB ve ABD nin yeni oyunu ülkemize yabancıları yerleştirip hızla çoğalıp ileride demografimizi bozup Türkiye Cumhuriyeti Devleti ni istila etmektir kim olursa olsun hepsini gönderin bunlardan bize fayda gelmez Türk'ün Türkten başka dostu yoktur yaşanmış tarih sahip çıktıklarınızın ihanetleriyle dolu
    Cevapla
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    suriyelileri ıraklıları iranlıları bilumum afrikalıları gönderin bunlar giderse kiralar düşer ev fiyatları düşer işsizlik azalır gıda fiyatları ve enflasyon düşer
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakalayıp ta ne yaptınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü