Türkiye ile Mısır arasında yeni dönem! Peş peşe görüşmeler

Türkiye ile Mısır arasında 8 yıl sonra sıcak rüzgarlar esiyor. Kahire’de gerçekleşen görüşmelerin ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Sanad Loza başkanlığındaki Mısır heyetiyle Ankara’da ikinci tur görüşmeleri başladı.

Türkiye ile Mısır arasında yeni dönem! Peş peşe görüşmeler
Türkiye ile Mısır arasında yeni dönem! Peş peşe görüşmeler
GİRİŞ 07.09.2021 17:52 GÜNCELLEME 07.09.2021 17:52
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Önce istihbarat seviyesinde başladı, sonra diplomatlar karşılıklı olarak bir araya geldi. Ardından da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile telefonda görüştü.

2013'teki askeri darbenin ardından gerilen Ankara-Kahire arasında temaslar yeniden başladı.

Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.

Türkiye-Mısır ikinci tur siyasi istişareleri bakanlık binasında gerçekleştirildi. Türkiye-Mısır Siyasi istişarelerinin ikinci turu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza başkanlığındaki heyetler arasında Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda başladı.

MISIR HEYETİ ANKARA'DA!

Mayıs ayında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal liderliğindeki Türk heyetinin Mısır'ın başkenti Kahire'ye gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretin ardından bugün Mısır heyeti Ankara'ya geldi. 

Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Sanad Loza başkanlığındaki heyetle Türk tarafı arasında görüşmelerin ikinci turu başladı.

YORUMLAR 28
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Mısır İslamın zeki bir evladıdır tekrar islamın bayrağını bizlerle dalgalandıracak inşaallah
    Cevapla
  • Uz13 2 yıl önce Şikayet Et
    Sisi firavunundan bunu bekliyorsan daha cook beklersin
    Cevapla
  • A.hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman öyle gerekiyordu şimdi böyle geçiyor küsmenin daha fazla sürdürmenin bir yararı yok sisi yanlış yaptı ama iki ülke halkı müslüman ve kardeş kardeşler küssede bir gün gine bir araya gelip güçlerini her hususta birletirmeleri gerekir ki inşaallah bu yolda adımlar atılır yalnız unutulmamalı ki batı yani emperyalist güçler rahat durmazlar dikkat etmek gerek bilhassa Amerika şeytanı ve Avrupa münafığı
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    LAİLA diskoda çoğunlukla Arap turistleri vurarak Türkiye ile Arapların arasını açmaya çalışan ÜST Aklın ayak oyunlarını yaşadık. ABD bir taraftan; Sunni IŞID ve İŞİD’in hedefinin sadece Şİİ İran olmasıyla “SUNNİ-Şİİ” savaşı çıkarmaya çalışırken, diğer taraftan , Türkiye-İran yakınlaşmasından çekinmektedir. Küreye el bastırdığı MISIR/SUUDLARIN, ABD güdümünden kurtulmayı düşünmemesi / SUUDLARIN Türkiyeye yaklaşmasını önlemek için gazeteciyi (KAŞIKÇI) Türkiyede öldürüp SUUDLARLA,TÜRKİYE arasına attığı nifak tohumu ile ortalığı karıştırmıştır. D.Akdeniz paylaşımı için Mısır'ı da Türkiyeden uzaklaştırmıştır.
    Cevapla
  • Mete TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyüklerimizin bir sözü vardır: Mısır olmadan savaş, Suriye olmadan barış olmaz diye. Mısır ile her alanda karşılıklı çıkarlar gözetilerek iş birliğini geliştirmeliyiz. Eğer biz yapmaz ise görüyoruz işte, sırtakiler onlarla iş yapıyor ve neredeyse bizi Mısır ile savaştıracaklardı.
    Cevapla
  • Kaportacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'