6 yavru köpeği torbaya koyup, nehir kenarına attılar

Tunceli'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce torbaya konularak su kenarına atılan 6 yavru köpek, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince kurtarıldı.

GİRİŞ 12.09.2021 23:47 GÜNCELLEME 13.09.2021 09:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İddiaya göre, torbaya konulan 6 yavru köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Tunceli- Ovacık yolunun Ana Fatma mevkisindeki Munzur Nehri kenarına atıldı. Ağzı sıkıca bağlı olan torba içerisinden köpek seslerini duyanlar durumu 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri, yavru köpekleri ağzı bağlı torbadan çıkardı, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirerek mama ve su verdi.

'KÖPEKLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ'

Doğa Koruma ve Milli Parklar veterineri Baran Kar, köpeklerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ovacık yolunda HAYDİ ekipleri tarafından 6 tane yavru köpek bulunmuş ve bizler de Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak köpeklerin getirildiği Emniyet Müdürlüğü’ne geldik. Hayvanların genel sağlık durumları iyi görünüyor. Yarın parazit aşılarını yapıp sağlık durumlarını takip edeceğiz" dedi.

Polis, yavru köpekleri torbaya koyup nehir kenarına atanların bulunması için çalışma başlattı.

YORUMLAR 4
  • Ali rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabiatta ki en vahşi canlı İNSAN bence neler oluyor bize bunu bir insanın yapması İNSANLIK ADINA UTANÇ VERİCİ bu kişi bulunup TOPLUMDAN AYRILMALI ZİRA BU MAHLUK HER ŞEYİ YAPAR
    Cevapla
  • HATTİLİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık canlılara işkence yapanlara ağır cezalar verilmeli. bu nedir ya. artık yeter..
    Cevapla
  • Dersimli 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle ayarsizlara aynısını yapacaksın.
    Cevapla
  • chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem iyi ki var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor