Doğuştan yüzde 99 görme engelli Sema Kol, günde en az 1 kitap bitiriyor!

Eskişehir’de, doğuştan yüzde 99 görme engelli olan 66 yaşındaki Sema Kol, günde en az 1 kitap bitiriyor. Yüzde 1'lik görme yetisiyle sayfaları deviren Kol, okuma azmiyle gençlere taş çıkarıyor.

GİRİŞ 11.10.2021 14:46 GÜNCELLEME 11.10.2021 15:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Doğuştan yüzde 99 görme engeli olan Sema Kol, her gün sayfalarca kitap okuyor. Durumu nedeniyle evinden dışarı nadiren çıkabilen Kol, tüm boş vaktini kitaplarla geçiriyor. Sayfa sayısı fark etmeksizin ilgisini çeken bir kitabı okumaya başladığı gün içinde bitiren 66 yaşındaki kitap kurdu, imkânları el verdiğince internet üzerinden kitap satın alıyor.

Genellikle tasavvufi ve psikolojik türleri tercih eden Kol, diğer türleri de okumaktan keyif aldığını belirtti. Yüzde 1'lik görme yetisiyle sayfaları deviren Kol, okuma azmiyle gençlere taş çıkarıyor.

“GÖZÜMÜN GÖRDÜĞÜ MÜDDETÇE OKUMAYA GAYRET EDECEĞİM" 

Çocukluğundan bu yana kitap okumaya düşkün olduğunu kaydeden 66 yaşındaki kitap kurdu Sema Kol, “Ben çocukluğumdan beri kitap okurum. Kitap okumak çok güzel bir şey. Hem beyni dinlendiriyor hem de bilgilendiriyor. Boş zamanlar dolmuş oluyor. Birkaç tane okuduktan sonra arkası geldi. Devamlı okumaya başladım. İnternetten bakıp hangi kitap hoşuma giderse kızıma aldırıyorum. Bugüne kadar çok kitap okudum ama sayısını bilemiyorum." açıklamasında bulundu.

"Her çeşit kitap okurum. Bana hangi kitap hitap ediyorsa veya cezbediyorsa onu okurum." diyen Kol, "Doğuştan görme engelliyim. Geçen sene ameliyat ettirdik ama bir faydası olmadı. Tek gözümle okuyorum. Kitabı yaklaştırıyorum. İçimden okuyorum, dışımdan okuyamıyorum. Bazı kitap isteklerim var ama pahalı oldukları için alamıyorum. Bazen indirime girdikleri zaman alabiliyorum. İlim bakımından insanı geliştiriyor. Bilmediğin şeyleri öğreniyorsun. Allah ömür verdiği, gözümün gördüğü müddetçe okumaya gayret edeceğim” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • muhittin 2 yıl önce Şikayet Et
    Teyzeme hitap eden en iyi kitap, Allah ın Kitabı Kur-anı Kerim. Gerisi boş.
    Cevapla
  • Melek 2 yıl önce Şikayet Et
    Okumadiğini nerden biliyosunuz ey Allahim hep bir luzusuz cikacak illaha!
    Cevapla
  • Nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Canim teyzem seni hiç okula göndermediler degilmi , okul yüzü görmeyenler şimdi kitap okuyorlar , esasında gençlerin kitap sevgisi okul sevgisi çok daha fazla olmalı , inşallah herkes onu imkanı bulur .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!