Hükümlüler 16 bin dönüm alanda tarımsal üretime katkı sağlıyor

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu bünyesinde aldıkları eğitimlerle çiftçilik öğrenen hükümlüler, 92 açık ceza infaz kurumunda üretim yapıyor.

Hükümlüler 16 bin dönüm alanda tarımsal üretime katkı sağlıyor
Hükümlüler 16 bin dönüm alanda tarımsal üretime katkı sağlıyor
GİRİŞ 05.11.2021 09:45 GÜNCELLEME 05.11.2021 09:45

16 bin dönüm alanda gerçekleştirilen tarımsal yerli üretimlerle bir yandan hükümlülerin meslek edindirilmeleri ve topluma kazandırılmaları bir yandan da ekonomiye katkı sağlanıyor.

Ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesindeki tesis, atölye ve benzeri ünitelerde hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerini sağlamak, var olan mesleklerini geliştirmek, rehabilite olmaları ve tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları amacıyla faaliyet gösteren İşyurtları Kurumu, birçok alanda mesleki kurs ve eğitimler veriyor. Aldıkları eğitimlerle sertifika sahibi olan hükümlü ve tutuklular, İşyurtları bünyesindeki atölye ve tesislerde çalışma fırsatı buluyor.

HÜKÜMLÜLERE ÇİFTÇİLİK SERTİFİKASI VERİLİYOR

Tarımsal alanda da faaliyet gösteren İşyurtları Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren 92 açık ceza infaz kurumunda tarımsal üretim gerçekleştiriliyor. Alanında uzman kişilerce yetkili kurumlar tarafından eğitime tabi tutulan hükümlüler, tarımsal üretime katkı sağlıyor. Topluma kazandırılmaları ve rehabilite olmaları amacıyla iyi tarım uygulamaları, seracılık ve tarım ekipmanlarının kullanımı konularında eğitim ve kurs alarak ‘sertifikalı çiftçi’ olan hükümlüler, Türkiye’nin dört bir yanındaki açık ceza infaz kurumları işyurdu müdürlüklerinde tahıl, süs ve yem bitkileri ile meyve ve sebze yetiştiriciliği ile seracılık alanında üretim yapıyor.

HÜKÜMLÜLER TOPRAKLA BULUŞUYOR, EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Toplam tarım alanı 35 bin 700 dönüm olan bu ceza infaz kurumlarında, 16 bin 500 dönüm ekilebilir alan bulunuyor. Ayrıca değişik birçok açık ceza infaz kurumunda toplam 133 dönüm alanda seracılık faaliyetleri yapılıyor. Bu sayede kurumların ihtiyacı olan ürünler yetiştirilirken, hükümlülerin meslek edinmeleri de sağlanıyor. Toprakla buluşan hükümlüler, üretim yapıp çalışarak topluma kazandırılıyor. Ekonomiye katkı sağlayan hükümlüler, ayrıca meslek edinmiş halde ceza infaz kurumlarından tahliye oluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!