FETÖ üyelerine mali destek sağlayan 22 sanık hakim karşısında

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine ve ailelerine finansal destekte bulundukları iddiasıyla haklarında 25'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuksuz 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

FETÖ üyelerine mali destek sağlayan 22 sanık hakim karşısında
FETÖ üyelerine mali destek sağlayan 22 sanık hakim karşısında
GİRİŞ 12.11.2021 18:35 GÜNCELLEME 12.11.2021 18:35

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada beyanları alınan tanık A.K, Adana'da FETÖ'ye ait evlerde kaldığını belirterek, "Darbe girişimi öncesi örgüte ait evden ayrıldım. Sanık R.K'yi bu evlerde düzenlenen sohbet toplantılarında görmüştüm. Kendisinin örgütsel konumu hakkında detaylı bilgim yoktur." dedi.

Sanık R.K. ise FETÖ/PDY üyesi olmadığını ve örgütsel bir konumu bulunmadığını öne sürerek, "Aleyhe olan tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Örgüte finansal destek sağlamadım. Beraatimi talep ederim." ifadelerini kullandı.

Savunmaları sorulan diğer sanıklar da FETÖ/PDY üyesi olmadıklarını iddia ederek, haklarında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını ve beraatlerini istedi.

Cumhuriyet savcısı sanıklara ait dijital materyal inceleme raporunun beklenilmesi, bu aşamada dinlenilmeyen tanıkların diğer celsede hazır edilmesi ve sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı