Doğalgaz yardımı başvuru ekranı e-Devlet! Bakanlık açıkladı: Ailelere yakacak desteği veriliyor...

Bakanlığın duyurduğu doğalgaz yardımı başvuru ekranı e-Devlet nasıl açılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı verileceğini açıkladı. Bu karar, son Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca kamuoyu ile paylaşılmıştı. Yardımların ısıl haritası baz alınarak verileceği aktarıldı. Başvurular da internet üzerinden alınacak.

Doğalgaz yardımı başvuru ekranı e-Devlet! Bakanlık açıkladı: Ailelere yakacak desteği veriliyor...
Doğalgaz yardımı başvuru ekranı e-Devlet! Bakanlık açıkladı: Ailelere yakacak desteği veriliyor...
GİRİŞ 17.02.2022 18:09 GÜNCELLEME 18.02.2022 20:34

Doğalgaz yardımı e-Devlet başvuru ekranı nasıl kullanılır? Ülkemizde bir süredir devam eden “Yakacak Desteği” , doğal gaz yardımını da kapsayacak şekilde genişletildi. Yeni açıklanan kararda, ihtiyaç sahibi ailelere ısıl haritasına göre destek verileceği duyuruldu. İlk olarak Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yardım paketini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık detaylandırdı. Yardım başvuruları da e-Devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla alınacak. Peki, ailelere kaç TL yardım yapılması öngörülüyor?

Elektrik faturası yardımından kimler faydalanabilir? Bakanlık açıkladı! 2.1 milyon haneye…Elektrik faturası yardımından kimler faydalanabilir? Bakanlık açıkladı! 2.1 milyon haneye…

E-DEVLET DOĞALGAZ YARDIMI EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Yanık Doğalgaz Yardımını Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı bir açıklamada ailelere talep halinde doğal gaz yardımı verileceğini de duyurdu. Bir süredir devam eden “Yakacak Yardımı” desteği genişletilerek, ihtiyaç sahibi ailelere doğal gaz yardımı verilmesi öngörüldü. Yardımın iki dönem yapılması ve rakam belirlenirken ısıl haritasının göz önünde bulundurulacağı açıklandı. Türkiye’de aynı anda farklı iklimlerin hâkim olmasından ötürü, bölge temelli destek verileceği kararlaştırıldı.

Doğalgaz yardımı ne kadar?

Doğalgaz Yardımı e-Devlet Ekranı Ne Zaman Açılacak?

Son bilgiler doğrultusunda, ihtiyaç sahibi hanelerin yapacağı doğal gaz başvuruları 18 Şubat Cuma günü itibariyle işleme konuluyor. Yardım ödemeleri de Mart ayının ikinci haftasından sonra yapılacak. Aradaki bir aylık süreçte Bakanlığa bağlı birimler başvuruları değerlendirecek ve ödeme yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılacak. Peki, doğal gaz yardımı çatısı altında ailelere ne kadar ödeme yapılması öngörülüyor?

Doğalgaz yardımı e-Devlet

2022 Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Bakanlık tarafından doğal gaz yardımının miktarı 450 TL ile 1150 TL olarak açıklandı ve ödemelerin iki dönemlik yapılacağı söyleniyor. Ayrıca, miktar belirlenirken ısıl haritası göz önünde bulundurulacak. Karasal iklimin yaşandığı, soğuktan en fazla etkilenen bölgelerdeki ailelere daha fazla destek verilirken; daha ılıman iklim koşullarına hâkim vilayetlerde yaşayan ailelere görece daha az miktar tahsis edilecek. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, doğal gaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden de yapılan başvurular işleme konulacak. Başvuruların Şubat ayının ikinci yarısından itibaren başlayacağı ve Mart ayının ikinci haftasından sonra ödemelerin yapılacağı biliniyor. Ödemeler de, diğer yardımlar da olduğu gibi PTT şubeleri aracılığıyla yapılacak. 

Son olarak, kronik hastalığı bulunan kimselere yüzde 5 daha fazla yardım verilmesi kararlaştırıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu