Ruslar görünce şaşkına döndü! Ukrayna hükümetinden tabela hamlesi....

Rusya'nın Ukrana'ya başlattığı saldırılarda 4. güne girilirken bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Rus ordusunun Ukrayna'daki ilerleyişini engellemek için yetkililer tarafından halka tebalaları indirin çağrısı yapıldı.

GİRİŞ 27.02.2022 11:41 GÜNCELLEME 27.02.2022 13:12
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Rus ordusu Ukrayna topraklarındaki ilerleyişini 4. günde de sürdürüyor. Bölgede gün geçtikçe bilanço ağırlaşırken çarpıcı haberler de gelmeye devam ediyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından halka yapılan çağrıda Rus ordusunu şaşırtmak ve ilerleyişlerini engellemek için tüm tabelaların indirilmesi istendi.

Rusya'da bomba gelişme! Devlet haber ajansı büyük zayiatı yayımladı, anında sildiler...Rusya'da bomba gelişme! Devlet haber ajansı büyük zayiatı yayımladı, anında sildiler...

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Bayraktar TB2'ler Rusya'ya cephane taşıyan treni imha ettiUkrayna Savunma Bakanlığı: Bayraktar TB2'ler Rusya'ya cephane taşıyan treni imha etti

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Ukrayna'da yasa dışı hareket eden düşmanı şaşırtmak ve aklını karıştırmak için çağrıda bulunuyoruz. Bölgenizde sokakların, şehirlerin, köylerin isim ve numaralarının yer aldığı tabela ve işaretleri kaldırın"

Ukrayna hükümetinin çağrısı sonrası Ivano-Frankivsk bölgesindeki halk, Rus ordusunu şaşırtmak için tabela işaretlerini kaldırmaya başladı.

ABD'den son dakika 'Ukrayna' kararı!ABD'den son dakika 'Ukrayna' kararı!

Son dakika: Rus basını duyurdu! İşte Putin'in saldırıları bitireceği tarih...Son dakika: Rus basını duyurdu! İşte Putin'in saldırıları bitireceği tarih...

SORUMLU ŞİRKET DE HAREKETE GEÇTİ

Yolların inşasından ve bakımından sorumlu Ukraynalı bir şirket de Rus kuvvetlerinin ülke çapında yollarını bulmak için kullanılabilecek tüm yol işaretlerini kaldırdığını açıkladı.

Ukravtodor şirketinden "Düşmanın iletişimi zayıf, arazide ilerleyemiyorlar" ve "Onların cehenneme gitmelerine yardım edelim." şeklinde paylaşımlar yapıldı.

Şirket tarafından değiştirilen tabelalarda Rus ordusuna yönelik küfürlü ifadeler de yer aldı.

UKRAYNA ORDUSU VATANDAŞLAR İÇİN REHBER YAYIMLADI

Ukrayna ordusu, sivil direniş hareketine katılan vatandaşlar için bir rehber yayımladı.

Rehberde, "Silahınız veya mühimmatınız olsun ya da olmasın, mümkün olan tüm mücadele yollarını ve araçlarını kullanın" denildi.

Rehberde halktan şunlar istendi:

* Yol işaretlerini sökün
* Hareketi imkansız kılmak için ağaçları devirin
* Ev yapımı yangın çıkarıcı cihazları aktif olarak kullanın
* Kilit ulaşım merkezlerini tahrip edin
* Gece veya alacakaranlıkta daha aktif olun

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 70
  • Cin Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence öyle değil de şöyle yapın.Bolca mayın döşediğiniz bir yere kiev diye tabela işareti yapın ondan sonra keyfine bakın.
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabela kaldırırsa ne olur diyenler! karartma neden yapılıyor o zaman, ışıklar yansa ne olur yanmasa ne olur. Öyle değil bu işler, bakın oradaki Rus askerlerden aç kalanlar var, her araçta her askerde harita yok, navigasyon yok, her dakika onlarla uğraşacak fırsatta yok zaten savaş bu pc'de oyun değil
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalnıız...Ukrayna'lılarda yolları karıştırırsa,Ruslar kendini Polonya'da,Ukrayna'lılar da Rusya'da bulmasın,aman dikkat :-)
    Cevapla
  • derbeder 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın beş daimi üyesi taraftarı olmayın bunaların beşide savaşıyomuş gibi yapar aslında ortaktırlar bu ülkedeki taraf olan yazara çizere basınada inanmayın onların hepsi düzenli parasını alan beslemelerdir
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana niye inanalım. Belki sen de onlardansın.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    mantikli da su an gps kullaniyor cok ulke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı