Darbe girişimi sırasında TRT ve Digiturk işgali davasında karar

FETÖ darbe girişimi sırasında TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digiturk binasının işgaline ilişkin Yargıtay'ın haklarındaki hükümlerin bozulmasına karar verdiği, biri astsubay ve 38'i askeri öğrenci 39 sanığın yargılandığı davada karar

Darbe girişimi sırasında TRT ve Digiturk işgali davasında karar
Darbe girişimi sırasında TRT ve Digiturk işgali davasında karar
GİRİŞ 02.03.2022 19:53 GÜNCELLEME 02.03.2022 19:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, bazı tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

Müdahiller, TRT Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına bir avukat salonda hazır bulundu.

Bir önceki celsede açıklanan esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar beraat ve tahliye talebinde bulunurken, müdahil kurum avukatı sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan 25’ini "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan 12’sini "anayasayı ihlale yardım" suçundan 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına mahkum eden heyet, bir sanık hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca firari sanık Ali Seyis hakkındaki yakalama kararının infazının beklenerek, yargılamasının farklı bir esas üzerinden yapılması için dosyasının ayrılmasını karara bağladı.

 DAVA GEÇMİŞİ

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinin 19 Ocak 2018'de sanıklar hakkında verdiği karar, istinaf mahkemesince hukuka uygun bulunarak, temyiz üzerine dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine gitmişti.

Daire, eski albay Hamdi Acar, eski binbaşı Ali Akkaş ve eski yüzbaşı Fatih Aksoy'un da aralarında bulunduğu 20 sanığa "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları ile 35 sanık hakkındaki beraat hükmünü onamıştı.

Daire, eski binbaşı Akkaş'a, "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan verilen hapis cezasını da uygun bulmuştu.

Olay tarihinde askeri öğrenci olan 37 sanığa "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan verilen mahkumiyet hükümlerini bozan Daire, bu sanıkların eyleminin "anayasayı ihlal suçuna yardım"ı oluşturacağına hükmetmişti.

Daire, müebbet hapis cezası alan eski astsubay Mehmet Rauf Çağmar'a verilen cezayı da bozmuştu.

Bir sanık hakkındaki kararın daha bozulmasıyla sanık sayısı 39'a ulaşırken, dava dosyası yeniden yargılama için yerel mahkemeye gönderilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Gün Yüzü Göster meyin Hainlere
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Geciken adalet adalet değildir. Nerede ise 6 yıl oldu.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tijen Karaş bu işin neresinde? Yargılıyor mu yargılanıyor mu?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    O gece haber spikeri olan Tijen Karaş a ne oldu?Merak ediyorum.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    masallah demek gerek bes yil dava mi olur ustelik verilen cezalar cok az hainlik de idam yada bin yil ceza olacak yardim edenler de ayni ceza alacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı