Sahibinin işaretiyle 2 kişiye saldıran pitbull "silah" sayıldı

Beyoğlu'nda pitbull cinsi köpeğini, ağızlıksız gezdirdiği için kendisini uyaran kişilere saldırttığı iddiasıyla tutuklanan şüpheli hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Sahibinin işaretiyle 2 kişiye saldıran pitbull "silah" sayıldı
Sahibinin işaretiyle 2 kişiye saldıran pitbull "silah" sayıldı
GİRİŞ 16.03.2022 21:51 GÜNCELLEME 16.03.2022 21:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Orhan Yıldırım'ın 15 Şubat'ta Beyoğlu Hacımimi Mahallesi Karabaş Mektebi Sokak'ta pitbull cinsi köpeğini ağızlıksız gezdirdiği belirtildi.

Bunun üzerine müştekiler Bilgin Elbay ve Muzaffer Akçayır'ın uyardığı şüphelinin ipini söktüğü köpeğini "tut" diyerek müştekilerin üzerine saldırttığı kaydedilen iddianamede, müştekilerin köpek saldırısı sonucu yaralandıkları aktarıldı.

İddianamede, olay yeri inceleme görüntülerinde, şüphelinin tasmasını bıraktığı köpeğin müştekilere saldırdığı belirtilerek, daha sonra kaçan şüphelinin ıslak çalarak köpeğini geri çağırdığı kaydedildi.

Müştekilerin şikayeti üzerine, şüpheli Orhan Yıldırım hakkında soruşturmaya başlandığı aktarılan iddianamede, zanlı 17 Şubat'ta gözaltına alınırken köpeğinin de veterinere teslim edildiği anlatıldı.

İddianamede, tutuklu şüphelinin savunmasında görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını iddia ederek, başka suçtan cezaevindeyken köpeğinin barınağa teslim edildiğini söylediği aktarıldı.

Başsavcılık tarafından onaylanan ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, şüphelinin suçu köpeğiyle birlikte işlemesi nedeniyle iki kişiye karşı "silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede ayrıca, şüphelinin suçu işlemede kullandığı köpeğine de kamu sağlığı ve kamu güvenliğinin tehlikeye sokması nedeniyle el konulmasına karar verilmesi talep edildi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde şüphelinin yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Kimin Umurunda! 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar eksik çıkıyor. Pitbull cinsi köpeklerle (köpek değil canavar) ilgili kanunlar çıkarıldı ama bu kanunları uygulamayan görevliler hakkında ne yapılacağı belli değil. Kanunlara uygun olmayan şekilde bu köpekler sokağa çıkarılıyor, insanların arasında, kaldırımlarda, çarşıda, pazarda gezdiriliyor, insanların üzerine salınıyor bütün bunlar olana kadar kanun uygulanmıyor, buna göz yuman görevlilere ceza verilmiyor ancak bu canavarlar birine saldırıp zarar verirse ve o kişiler şikayet ederse zoraki olarak canavarın sahibine bir ceza kesiliyor. Görevini yapmayan memurlara, belediyelere bir ceza yok!
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar acizlik olur mu! Kanun çıkarmak yetmiyor, devletin kanunlar işletmesi lazım, işlemiyor. Kanunları işletmeyenler görevden alınmıyor! Bu köpekleri silah sayıyorsanız toplatacaksınız. Toplatmıyorsunuz. Köpekleri silah saydım benim işim bitti, eee bu ruhsatsız silahları (köpekleri) bulunduranlar ve taşıyanlar ne olacak? Yok her şey yarım yamalak!
    Cevapla
  • dağçı 2 yıl önce Şikayet Et
    bu hayvanların boynunda tasma var çocuklar yapamaz lakin yetişkin bir insan tasmadan köpeği yakalayabilir ..örneğin köpek yaklaştı 1 veya 2 metre mesafe var sol ayak ileri hamle yapaçaksınız köpek ayağa yönlenir bu esnada sağ elle ensesinde ki tasmadan yakalarsınız . hayvanlar her zaman karşısındaki canlının kendisine yakın tarafına saltırır sadece ayı ön ayaklarını kullanır mesafe uygunsa görünce tapanlara kuvvet kaçmak şart ,mesafe yakınsa heybetli ve sabit durmak yaşama şansını artırır
    Cevapla
  • Kerimoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    10 Yıl atacaksınız akıllanacaklar.
    Cevapla
  • kısas 2 yıl önce Şikayet Et
    bir çok çocuk yaralandı, öldü, sakat kaldı bunların günahı da bu sözde hayvan severlerindir. ateşiniz bol olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı