AK Parti İstanbul İl Başkanlığı okul bahçesine 112 çınar fidanı dikti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, "21-26 Mart Orman Haftası" dolayısıyla Başakşehir'deki bir ortaokulun bahçesine 112 çınar fidanı dikti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı okul bahçesine 112 çınar fidanı dikti
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı okul bahçesine 112 çınar fidanı dikti
GİRİŞ 25.03.2022 18:04 GÜNCELLEME 25.03.2022 18:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

"Okullar Yeşillendiriliyor" projesi kapsamında, TOKİ Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen fidan dikimine, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, AK Parti İstanbul Çevre, Şehir ve Kültür'den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Okulun bahçesinde toplanan katılımcılar, öğrencilerle birlikte toprağa diktikleri fidanlara can sularını da verdi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Cahit Altunay, orman haftası vesilesiyle birçok yerde ağaç diktiklerini dile getirdi.

TOKİ Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde de İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle 112 çınar ağacını toprakla buluşturduklarını aktaran Altunay, "112 bizim için önemli bir sayıydı. Son zamanda, Büyükşehir Belediyesinin Çırağan Caddesi ve Dolmabahçe Caddesi'nde kesmiş olduğu 112 çınarın yerine bugün bu okulda 112 ağaç yaşayacak ve yeniden filizlenip, inşallah gölgesinden istifade eden öğrencilerimizle beraber yaşamış olacak." ifadelerini kullandı.

Cahit Altunay, bu projenin normalde devam eden bir çalışma olduğunu, iki hafta önce Esenyurt’ta benzer bir çalışmayı 236 ağaçla yaptıklarını dile getirdi.

İstanbul'dan sonra bu kez de İzmir'de ağaç katliamı İstanbul'dan sonra bu kez de İzmir'de ağaç katliamı

İBB'nin 112 çınar ağacını kesmesinde şoke eden iddia! Çınarlar peyzaj şirketi kurbanı mı?İBB'nin 112 çınar ağacını kesmesinde şoke eden iddia! Çınarlar peyzaj şirketi kurbanı mı?

İBB ağaç kesimi için izin bile almamış!İBB ağaç kesimi için izin bile almamış!

Bugün buradaki 112 çınar ve diğer çam ağaçlarıyla beraber 21 dönüm araziyi ağaçlandırmış olduklarını belirten Altunay, şöyle devam etti:

"Derdimiz, yok etmek değil yaşatmaktır. Onların bakımını yapıp geleceğe, dünyaya nefes olmaktır. Bu uğurda hükümetimiz, özellikle 20 yılda yaptığı çalışmalarda 2 milyon hektardan fazla orman varlığını artırarak dünyanın ender ülkelerinden biri olmuştur. Bu uğurda yapılan çalışmalarla birçok Guinness Rekorlar Kitabı'na konu olacak çalışmalara da şahit olmuştur. İstiyoruz ve temenni ediyoruz ki gençlerimiz yeşille buluşsun, İstanbul daha yeşil olsun, okullarımız güzelleşsin, öğrencilerimiz nefes alsın. 40 öğrencinin havaya bıraktığı karbondioksiti bir çınar, bir çam 1 saatte temizliyor. Dolayısıyla böylesine önemli olan ağacı biz, 'kıyamet kopacak bile olsa elinizdeki fidanı dikin' anlayışının temsilcileri olarak yaşatmaya devam edeceğiz."

- "BÜYÜDÜĞÜNDE GÖLGESİNDE DİNLENEBİLECEĞİMİZ BİR AĞACIMIZIN OLMASI ÇOK GÜZEL HİSSETTİRİYOR"

Okulun 7. sınıf öğrencisi Muhammed Öztürk de geçen yaz Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarına işaret ederek, "Bunların üzüntüsünü geçirmek için bir sürü ağaç dikmeye biz varız." dedi.

6. sınıf öğrencisi Mustafa Alperen Gözüdok, fidanları dikenlere teşekkür etti.

Gözüdok, "Büyüdüğünde gölgesinde dinlenebileceğimiz bir ağacımızın olması çok güzel hissettiriyor. Aynı zamanda onlar bize hava veriyor. İçine kötülüğü çekiyor ve bizim daha iyi yaşamamız için dışarıya oksijen veriyor. Bizi aynı zamanda altında gölgelendiriyor. Belki de zor durumlarımızda, yani paramız olmadığında ağaçlarından meyveler alıyoruz, yiyoruz; daha organik, daha sağlıklı. Bu yüzden mutluyum fidan dikildiği için." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Orman genel koruma 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ağaç düşmanlarına rağmen ormanlarımızı koruyacağız.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    yesil dusmani chp olarak anilmali en yetkili agizlardan
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun güzel ağaçlandırma.
    Cevapla
  • Türkoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç beş ağaç dikmekle yapılan katliam ortadan kalmaz, ama CHP bu işi gücü bunların devletimizi ve vatanımızı dağıtmak, onun için bunlar (chp#hdp#sp#ip#itler#davalar ) bunları kapatmak lazım, yoksa vatana rahat yok, zor ilerleyiş olur.
    Cevapla
  • Alpi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan zübükler nerdesiz??? Chpkk ağaç kesince sorun olmuyor mu yoksa!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor