Adnan Oktar davasında 61 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Adnan Oktar Suç Örgütü dosyasında bozma kararıyla birlikte 68 sanığın tahliye edilmesine itiraz etmesinin ardından, itirazın gerekçeleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 28.03.2022 15:31 GÜNCELLEME 28.03.2022 15:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstinaf1. Ceza Dairesi'nin Adnan Oktar davasında tutuklu bulunan 68 sanığın tahliye edilmesi kararına başsavcılık ikinci kez itiraz etti. Dosya bir üst daire olan İstinaf 2. Ceza Dairesi'ne gönderildi. İtirazı değerlendiren daire 7 sanığın tahliyesine yönelik itirazı reddederken 61 sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. 

NE OLMUŞTU

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 215 sanığa beraatten 9 bin 803'er yıl hapse kader değişen oranlarda verdiği  kararı geçtiğimiz günlerde incelemişti. Daire, yerel mahkemenin hatalı değerlendirme sonucu hüküm kurduğuna kanaat getirerek verilen kararı usulden bozmuştu.

Daire, bozma kararıyla birlikte tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak 68 sanığın tahliyesine karar vermişti. Daire Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, İstinaf 1. Ceza Dairesi'nin Adnan Oktar davasında tutuklu bulunan 68 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etmişti. Başsavcılık itirazın gerekçesi olarak tahliye edilen sanıklar hakkında farklı davaların görülmeye devam ettiğini, müştekilerin iradesinin örgüt üyeleri tarafından yıllarca kendilerine verilen örgütsel teklinler sonucu fesada uğratıldığı belirtilmişti. Başsavcılık, 68 sanık hakkında verilen tahliye kararının kaldırılmasını ve haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını istemişti.

Başsavcılığın itirazını değerlendiren 1. Ceza Dairesi, sanıkların derhal tutuklanmalarını gerektirir bir değişiklik bulunmadığına kanaat getirerek tutuklanma talebini reddetmişti. Başsavcılık da karara yine itiraz ederek dosyayı bir üst daire olan İstinaf 2. Ceza Dairesi'ne göndermişti.

YORUMLAR 8
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    bin yil ceza aldi alacak diye haber de cikiyor ise aldigi sov cezaya bakmayin iki yil demez cikar adam gibi net ceza verin yatmayacak ise on milyon yil verdim diye sova ne gerek var
    Cevapla
  • afacan 2 yıl önce Şikayet Et
    arkan guclu ise biraz para ver yada kadin gønder cik ne guzel bu karari verenler bu gurup ile bagi ne o alem de bulunmus iyice incelemek gerek bin yil ceza aldi derler hemen cikar gecen gun sanatci model diye sapik kadin var erkek cocugun donunu indiyor aldigi ceza sadece on yil ayni seyi erken yapti mi otuz yil ustelik ifade yalan ilk de bilmiyorum yapmadim sonra cocuk buyuk gibi diyor sapik ona iyi ceza verin
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz nasıl hukuk devletiyiz ? Kanunlar mı çok dandik , hakimlerin taktir hakkımı çok fazla. 9803 yıl hapis ile beraat arasında 9803 yıl fark var. Bu nasıl oluyor ?
    Cevapla
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar suç var iki yıl yatan yok demek arkaları sağlam bunları bırakan kim ise atacaksın hapise bu suçların cezası idam olmalı bırakmak ne kesin birileri para yiyor yada ortak çalışıyorlar
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam çoktan kayıplara karışmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri